Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Причини за вибрации на пералната машина и методи за тяхното отстраняване

29 март 2023, 18:33 часа

Пералнята е ценена от всички домакини, защото помага за бързо и ефективно пране на дрехите. Но този ценен домакински уред понякога може да се повреди.

Най-често започва да вибрира силно и дори може да "скача" или да се движи. Такива повреди могат да възникнат, дори когато пералнята е поставена на ниво и на равен под. Тези проблеми могат да възникнат и при нови домакински уреди.

Причини за вибрациите на пералната машина и методи за тяхното отстраняване

Правилно регулиране на краката на пералнята

По време на цикъла на центрофугиране, пералната машина може да започне да се движи рязко, защото краката й не са нивелирани. За да поддържате пералната машина нивелирана, просто трябва да регулирате височината на краката, така че барабанът да е успореден на пода.

Не забравяйте да регулирате краката, тъй като това стабилизира машината. За да направите това, трябва да имате равен под. Най-добрият вариант за повърхност е твърд под от плочки, за да се избегне всяко движение на машината.

8 практически съвета за пране на якето в пералня

Препълнен барабан

Това е друга причина, поради която машината вибрира. Следователно нещата в барабана трябва да се поставят в такова количество, колкото е написано в ръководството за употреба.

За да предотвратите неприятна вибрация на пералнята, не перете одеяла или килими с други предмети, защото са твърде тежки и големи. Най-добре е да ги перете отделно.

Знаете ли с колко литра вода пере вашата пералня?

Филтърът е запушен

Филтър на помпата, който е запушен с мръсотия, пречи на изтичането на водата в канализацията. Това оставя малко вода в барабана. Това може да се окаже и главната причина да я извади от равновесие по време на цикъла на центрофугиране и да доведе до движение на машината.

За да предотвратите това, просто почистете филтъра на помпата. Добре е да не чакате да се появи някакъв проблем, за да го отстранявате. По-добрият вариант е да направите всичко, за да го предотвратите като се съобразявате с препоръките за експлоатация на производителя.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес