Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Плъхове с размери на голямо куче си харесаха градче в Германия

31 март 2014, 11:52 часа

Гигантски плъхове ужасиха жителите на немския град Хале и заплашително се отправят в посока Ирландия. Интересен факт е, че Хале е родното място на нациста и един от инициаторите на Холокоста – Райнхард Хайдрих.

Реката до немския град в момента е дом на значителен брой гризачи известни още като Нутрия. На дължина тялото им може да достигне до 60 см, а опашката до 45 см.

Един очевидец споделя за Daily Star, че не могъл да повярва какви масивни животни излезли от реката. Действително за специалистите нутриите може да не са точно плъхове, но си спадат към групата на гризачите и когато няколко такива животни ти излязат насреща докато си ловиш риба, то надали ще те интересува към кое биологическо семейство се числят.

„Първоначално много хора ги намираха за доста сладки, но веднага след като разбрахме, че са плъхове веднага промениха мнението си. Към момента изглежда, че броят им е под контрол, но всички се страхуваме, че може да започнат да се размножават като обикновени плъхове и да плъзнат из целия град“, коментират някои от разтревожените хора.

През далечната 1945 година тези гризачи се превърнали в сериозен проблем за английския град Норфолк, като за период от 25 години били избити до последния екземпляр.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес