Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Плаващо легло и растения на таблата: 5 необичайни техники за декориране на спалня

25 ноември 2021, 11:30 часа

По време на ремонт в апартамента обикновено се отделя по-малко внимание на дизайна на спалнята, отколкото например на хола или кухнята. Именно тези стаи посрещат гостите, така че собствениците на жилище искат всичко да е по възможно най-добрия начин там.

Спалнята обаче също се нуждае от добре обмислена, красива и стилна  декорация. В края на краищата това място трябва да привлича и да радва самия собственик, за да бъде сънят му по-пълноценен. Дизайнерите споделиха няколко необичайни идеи за декориране на спалнята, които определено ще провлекат вниманието ви.

1.       Реещо се легло

Реещото се легло създава атмосфера с нулева гравитация и прави спалнята по-модерна. Мебелите се задържат чрез специални крепежни елементи към стената на мястото на таблата и специална опора в центъра на леглото. Такова легло изглежда особено впечатляващо с осветление по долния му ръб.

2.       Висящи аплици

Те не само освобождават място на нощното шкафче, осигуряват допълнителна светлина, но и придават на спалнята необичаен вид. Необходимо е обаче да се помисли предварително за такава осветителна система, за това е важно да се извърши окабеляването по време на ремонта. Освен това е необходимо да се направят превключватели от двете страни на леглото, за да се гаси светлината, без да се става от леглото.

3.       Подиум за сън

Минималистичен и модерен щрих, който ще изненада много хора. Вместо легло на крака е направен подиум за спане. В тясна стая подиумът може да заеме цялото пространство пред прозореца. Подобно решение също така визуално ще разшири стаята и ще опрости почистването, споделят дизайнери.

4.       Растения на таблата

Ако не поставите леглото до стената, можете да инсталирате тесен рафт с растения зад него. Те създават ефекта на зелена и раздвижена табла. Въпреки това, трябва да изберете видове, които не са токсични за хората и животните. Трябва също да вземете предвид необходимостта на растенията от осветление и влага.

5.       Пейка за спалня

Тази мебел е не само красива, но и функционална. Може да се използва за поставяне на кувертюри и декоративни възглавници по време на сън. През деня пейката понякога се използва като мини-диван. Има модели с вътрешно отделение, което служи като допълнително място за съхранение.

Има много интересни варианти за подреждане на спалнята, но е най-добре тя да бъде съобразена с навиците на своите обитатели.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес