Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пластичен хирург разби три основни мита за красотата

03 октомври 2024, 11:00 часа

Понякога едно нелепо убеждение е достатъчно, за да ви попречи да предприемете стъпка, която може да промени качеството ви на живот. Експерт по ринопластика, главен лекар на клиниката Art Plastic Тигран Алексанян говори за най-разпространените митове за пластичната хирургия.

 

Пластичната хирургия причинява сериозни вреди на здравето

Още: Процедури, които пластичните хирурзи не правят и не препоръчват

Като всяка хирургическа процедура, пластичната хирургия крие рискове. Следователно, има такова нещо като подготовка - това означава запознаване с противопоказанията на уебсайта на клиниката, тестове, допълнителни прегледи и консултации с високоспециализирани експерти, ако е необходимо.

Бъдете готови за интервенция, период на възстановяване, не бързайте, правете всичко внимателно. Рисковете могат да бъдат намалени и чрез отговорен избор на клиника и хирург.

Според експерта, ринопластика, блефаропластика и много минимално инвазивни техники се предлагат днес в много лечебни заведения, но големият брой предложения на пазара не е причина да мислим, че това са прости процедури, с които може да се справи и току-що завършил. Опитните хирурзи често трябва да се справят с повторни операции само защото пациентът не е бил подготвен, решил да спести пари или е действал импулсивно.

 

Още: Младоженецът няма да се усети: 5 пластични операции, които булките си правят преди сватбата

Външният вид се променя драстично

Да, разбира се, външният вид ще бъде различен. Но това ще се промени значително само ако пациентът злоупотребява с посещенията при пластичния хирург. Неуспешните пластични операции често се срещат по лицата на холивудски и руски знаменитости - и често става въпрос за зависимост от безкрайни подобрения на имиджа. Ако се извършва операция по конкретна заявка - подмладяване, промяна на формата на носа, премахване на малки дефекти или недостатъци, които пречат на живота, подобряване на дефиницията на фигурата - тогава човекът, като правило, получава резултата и никога не се връща.

В първите дни след операцията външният вид ще бъде малко необичаен, но ако пациентът дойде за хармонични промени и работата се извършва органично, тогава свежият и актуализиран външен вид ще бъде нова отправна точка в живота.

 

Още: Турция стана Мека на пластичните операции - ето колко струва увеличаването на бюста там

Всички носове след ринопластика са еднакви

Като правило, практикуващият ринопластика има своя собствена техника или собствен метод, по който работи и се отличава от останалите колеги. Но не само това е важно, но и естетическият вкус на лекаря, като се вземат предвид националните особености, пропорциите и други нюанси. Само в този случай работата се извършва, като се запазват естествените характеристики и вкус на пациента.

Когато всички носове в портфолиото на един хирург са еднакви, това показва ниска квалификация. Опитен лекар не извършва операции по желание или по прищявка, а води диалог с пациента и обяснява всички тънкости на процеса. Също така, в допълнение към естетиката, е важно да се поддържа здраво дишане.

Има много информация в интернет, която буди страхове, но необходимите факти, уви, се премълчават. Пациентът може да получи всякаква информация на уебсайта на клиниката и да зададе въпроси по време на консултацията. Само след общуване с лекар може да се вземе окончателно решение: един ще реши да отложи интервенцията, друг ще използва препоръките и ще комбинира няколко техники, третият ще промени мнението си и ще изслуша полезни препоръки. Всичко е индивидуално. Но всичко е насочено към постигане на качествен резултат

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес