Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пет признака, че се държите по-гадно с хората, отколкото предполагате

02 април 2021, 11:45 часа

На всички се случва да "си изпуснем нервите", но ако започвате да се чудите често защо ви се случват някои неща, то може би трябва да се обърнете към себе си и да се попитате дали се държите добре с околните. Преосмислете действията си, ако забележите тези неща:

1. Най-добрият ви приятел/ка старателно е започнал да ви отбягва, като е често зает, болен, ангажиран. Случва се наистина хората да са в дълъг процес на заетост, но ако нямат и 10 минути за телефонен разговор поне веднъж на 2 седмици, то вероятно не се държите толкова добре с околните (и него / нея), колкото си мислите.

2. Ако колегите ви шеговито ви подхвърлят, че ще изиграете прекасно персонажа на Мерил Стрийп от "Дяволът носи Прада", то може би трябва да преосмислите дали не се държите с тях като слуги, вместо колеги. Взискателност и нужда за перфектно изпълнение е едно, но чисто гаднярство сред колегите е нещо съвсем различно.

3. Родителите ви все повече ви да насърчават да заминете за известно време в някоя топла страна на почивка, защото "ще ви се отрази добре". Това е сигурен знак, че сте влезли в т.нар. "бърн аут" (психическо изтощение) и сте станал необосновано критичен и изнервен. 

4. Последният път като отидохте на личен лекар за рутинен преглед и той ви е предложил да предпише успокоителни, в комбинация с ежедневни дози чай от "Мента, глог и валериана" .

5. Обичайно пазаруването / подновяване на документи, за вас завършва с подмятания и смущаващи погледи от магазинерките /служителките в НАП. Въпреки факта, че всички бързаме за някъде в 21 век и искаме да свършим тези неща с минимално висене по опашки, то неоправданите язвителни коментари към тези хора, единствено създават излишна напрегната обстановка.

 

Адела Петрова
Адела Петрова Отговорен редактор
Новините днес