Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Открийте потенциалните КАМЕРИ в хотелската си стая

14 февруари 2022, 15:29 часа

Защитете поверителността си по време на пътуване

Когато пътувате, последното нещо, за което искате да мислите, е някой да ви шпионира. Но в проучване от 2019 г. на компанията за недвижими имоти IPX1031, 11% от респондентите съобщават, че са открили скрита камера в стаите си.

Една от причините това да се случи е поради наличието на евтина технология за наблюдение. Камери с лещи с точки, които могат лесно да се скрият, се предлагат в сайтове за пазаруване за по-малко от $100.

А днешните шпионски камери са толкова малки, че ако са правилно скрити, няма издайнически знак, по който да ги откриете никога. Много от тях вече са инсталирани в електронни часовници, детектори за дим, лампи и други преносими устройства част от пейзажа.

Въпреки че нетренираното око може да не е запознато с това как да намери скрити камери, има някои неща, които можете да направите, за да намалите риска.

Гълъбите знаят разликата между Пикасо и Моне

Как можете да откриете скрити камери?

Първо се опитайте да забележите скрити камери, като сканирате стаята. Потърсете мебели или уреди, които са на необичайни места, като лампа, която изглежда е под особен ъгъл към леглото. Внимавайте за малки дупки, където може да се постави и скрита камера. За да направите скритите камери по-лесни за забелязване, изключете осветлението и осветете стаята с фенерче, търсейки блясъка на обектива на камерата.

Можете също да намерите скрити камери с помощта на инструменти като телефони или устройства за сканиране.

Първата среща на онлайн приложение за запознанства в Антарктика

Как да защитите поверителността си, докато пътувате в чужбина

Скритите камери не са толкова голям проблем в хотелите в САЩ. Като цяло в Америка има малко притеснения в по-големите и по-известни вериги. Загрижеността идва най-често от собствениците на единични стаи и частни обяви.

Камерите могат да бъдат насочени към бюрата, за да заснемат компютърни пароли и друга чувствителна информация. Избягвайте да използвате лаптопа си там, където престъпниците смятат, че ще го направите – включително във фоайето на хотела.

Уверете се, че сте покрили и шпионката на вратата си. В миналото хората са заснемали цели хотелски стаи и знаменитостите в тях само през шпионката на вратата им.

Ако откриете скрита камера или видите нещо подозрително, се препоръчва незабавно да напуснете мястото, където сте отседнали, и да съобщите какво сте открили на хотела, агенцията за резервации или обслужването на клиенти. Трябва също да помислите да се свържете с местните правни органи, ако не се чувствате в безопасност, но не докосвайте и не местите устройството.

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес