Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обновяват лятното кино, площада и читалището на Стамболийски

20 август 2021, 17:35 часа • 6834 прочитания

Предстои да бъдат обновени лятното кино, площадът, градският парк и читалището на Стамболийски, става ясно от финализираната процедура по възлагане на обектите.

За реконструкция на лятното кино е избрана фирмата „Професионал-777“ ООД – Стамболийски, чиято оферта е на стойност 234 015 лв. без ДДС.

Проектът предвижда реконструкция на съществуваща сграда от северната част на имота с изграждане на две съблекални и санитарен възел, премахване на сградата в южната му граница и направа на нова постройка, която ще служи за санитарни възли за посетители. Касата се запазва като помещения, но ще се зазидат съществуващите отвори и ще се направят нови към улицата - врата с прозорец и гише за продажба на билети. В западния край е предвидена тоалетна за хора в неравностойно положение, със съответното санитарно оборудване и тя е с достъп към улицата, за да може да обслужва разположения в близост парк. Вратите на проходите се подменят с нови, отварящи се по посока на евакуацията. Проходното пространство ще е покрито с настилка от бетонни плочки на пясъчна възглавница, като продължение на тротоара и откритото пространство пред сцената.

 

 

Сцената запазва формата и размерите си, като се предвижда нова подова настилка. Проектът предвижда терасирането на амфитеатъра да стане монолитно с надигане на зрителските места и монтаж на пластмасови седалки. Броят на редовете е 13, като пред първия ред ще има 6 места за хора в инвалидни колички, наклонът на достъпа до които ще е максимум 4%. 

За площада и градския парк поръчката е спечелена от фирма „ВИП-2004“ ЕООД – Сливница, с оферта за 982 978 лв.

Проектирани са нови алеи в югизточната част на парка, които свързват площада с жилищните квартали. Настилката на площада, тротоарите и на основните алеи ще се поднови. На мястото на съществуващия фонтан е проектиран нов, тип сух фонтан с водни ефекти. На всяка дюза - с осветление. Предвидени са пейки и LED-осветление на цялата територия – 21 798 кв. метра.

За читалището е заложен ремонт с внедряване на мерки за енергийна ефективност. Изпълнител на дейностите ще е „БРАВО-СТРОЙ“ ЕООД – Благоевград, срещу 691 142 лева.

 

 

 

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес