Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма по-лесен начин да се отървете от сухите устни през зимата

16 февруари 2021, 13:50 часа

Зимният студ вреди не само на косата и на кожата на лицето, но и на устните. Сухотата и пукнатините са чести последици от вятъра и измръзването в студените месеци на годината. За съжаление, никак не е лесно да се отървете от проблема, ако не се заемете с него сериозно.

Понякога дори качествените грижи не ви спасяват от дехидратация във ветровити и мразовити дни. В резултат на това червилото се нанася неравномерно, всички дефекти и пукнатини по устните са видими. Сухите устни не могат да бъдат скрити с червило, а напротив, всички проблеми ще изпъкнат още повече. Затова си създайте навик редовно да ексфолирате устните си. Можете да си купите скраб за устни или да си направите сами. Рецептата за домашен скраб е лесна, не изисква специални продукти и резултатът ще бъде невероятен. Устните не само ще се избавят от лющенето, но и ще бъдат овлажнени. 

Можете да си направите скраб за няколко минути, всички съставки за него могат да бъдат намерени във всяка кухня. Вземете чаена лъжичка кокосово масло, който е чудесен овлажнител и антиоксидант. Добавете към него няколко супени лъжици захар, тя перфектно ще ексфолира всички проблемни области. Една четвърт лъжица мед е друга съществена съставка, която овлажнява устните. Няколко капки етерично масло от мента ще ви помогнат максимално да освежите устните си.

Всички компоненти се поставят в кутия, бъркат се с лъжица. Не търкайте устните си твърде продължително и силно, тъй като захарта ще се разтвори в по-голямата си част. В резултат на това няма да има ексфолиращ резултат. Кокосовото масло може да бъде заместено от  зехтин.

Използването на получения скраб е елементарно: ще имате нужда от съвсем малко смес, която се нанася върху устните. Втрийте сместа в кожата не прекалено енергично, но достатъчно старателно с кръговите движения без да разтягате кожата. Достатъчна е половин минута въртеливо втриване и процедурата ще е успешно завършена. След това или изплакнете нанесената смес, или просто оближете устните си - всички съставки са годни за консумация.

Този скраб ще направи устните ви невероятно меки, красиви и сочни. Нужно е да го правите редовно, така че ефектът да е дълготраен. Не забравяйте след приключване на процедурата да нанесете нежен балсам за устни. Не излизайте навън без да сте си сложили балсам или богато червило.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес