Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няколко трика за бързо изтрезняване

20 април 2022, 21:00 часа

Вечер, в разгара на забавлението, може дори да не забележим, че сме отишли ​​твърде далеч. Осъзнаваме едва след известно време, когато алкохолът се усвои, и осъзнаваме, че сутринта имаме нещо много важно да свършим. И това е много скоро. Трябва да е ясно – няма чудодейни начини да се качите безопасно зад волана след няколко часа пиене. Просто го избийте от главата си. Въпреки това има много методи за облекчаване на симптомите на махмурлук.

Как бързо да изтрезнеем: хидратация

Останете хидратирани. Главоболието при махмурлук се причинява главно от дехидратация, така че пийте колкото можете повече вода преди лягане. След това, веднага щом се събудите, изпийте изотонична напитка, за да попълните електролитите и глюкозата си.

Как бързо да изтрезнеем: аспирин

Вземете аспирин веднага след като се събудите – най-добре е да разтворите два пенливи аспирина с витамин С в 0,5 л негазирана минерална вода.

Как бързо да изтрезнеем: спрайт

Изпийте 0,5 л спрайт. Защо точно спрайт? Представете си, ако китайските учени открият, че нищо не ускорява прочистването на тялото от ацеталдехид толкова, колкото спрайтът. Явно е най-добре да се пие по време на партито.

Как бързо да изтрезнеем: изотонично

Сутрин пийте домашна изотонична напитка – смесете половин чаша плодов сок с вода в чаша и добавете 1/4 чаена лъжичка сол. Захарите ще попълнят енергията, а солта ще задържи вода, което ще помогне за по-доброто хидратиране на жадните тъкани.

Как бързо да изтрезнеем: сок от цвекло

Ако по някакво чудо на съдбата откриете сок от цвекло в хладилника, изпийте го без колебание. Цвеклото вероятно е създадено специално за облекчаване на гладния организъм, благодарение на бетаина - аминокиселина, която регулира работата на чернодробните клетки.

Как бързо да изтрезнеем: студен душ

След като станете и леко разтегнете костите си, вземете студен душ. Изследователи от университета Хумболт доказват, че интензивният студен душ ще увеличи доставката на кислород към мускулите, което също ще ви помогне да се почувствате по-добре.

Как бързо да изтрезнеем: закуска

Яжте закуска , дори ако ви се гади леко при вида на храна. Най-доброто е бърканите яйца с хляб и масло и чай с лимон. Въглехидратите ще попълнят енергийните ви нива, а цистеинът от яйцата ще ви помогне да се отървете от алкохолните метаболити.

Как бързо да изтрезнеем: пипер и къри

За обяд може да помислите за пикантно ястие с индийски пипер и къри. Куркумата помага на черния дроб да се регенерира по-лесно. Поддържа и ензимите, благодарение на които тялото се освобождава от канцерогенните вещества. Пиперът, от друга страна, подобрява усвояването на съставките на куркумата.

Как бързо да изтрезнеете: не използвайте парацетамол

Не правете това абсолютно – не приемайте парацетамол вечер след партито – той може сериозно да увреди черния ви дроб.

 

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес