Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няколко идеи за евтин и освежителен ремонт

07 ноември 2021, 09:47 часа

Всички знаем, че домът е мястото, където се чувстваме най-удобно и уютно. Ремонтните дейности и подобренията по него ни помагат да го направим по-красив и крайният резултат ни носи наистина голямо удовлетворение.

Сега, поради разпространението на Ковид и социалното дистанциране, прието за ограничаването му, хората остават у дома повече от преди. Оставайки си вкъщи, имаме повече време за семейство, любими занимания, градини, дълго отлагани ремонти, за които нито силата, нито времето са ни стигали, когато сме били заети главно с работа.

Тъй като икономическата криза се отрази на доходите на повечето хора в обществото, ние избрахме няколко вдъхновяващи идеи за вас, за да може да си позволите лесно да извършвате ремонт на дома си собственоръчно, без механично оборудване и с минимални инвестиции.

Ако вашият дом е модерен и уютен, тогава ще се чувствате наистина  щастливи и  с усет за комфорт. Ефикасни ремонтни дейности не се постигат само чрез скъпа поддръжка и големи финансови разходи. Следвайте съветите и предложенията ни и се порадвайте на крайните резултати след ремонта.

Фолио, самозалепващо

Евтина и проста поправка и подобрение на мебелите, вратите и прозорците у дома. Мебелите променят вида и облика си, дори и в най-малкото пространство. Износените, остарели части и шкафове, повредени повърхности и плотове правят дома ви да изглежда неподдържан и неугледен. Да подмените изцяло мебелите е скъпо струваща задача, неподходяща за икономически трудни периоди и периоди, които е трудно да се осъществят без напускане на къщата, но ремонтът на мебели с помощта на фолио, което се самозалепва е лесен, бърз и изгоден. Такова може да намерите във всеки мебелен магазин.

Мебелите и вратите, покрити с един или повече подходящи шарки от алуминиево фолио, веднага ще придобият модерен, луксозен вид, точно както при първата им покупка. Алуминиевото фолио се реже с макетно ножче, залепва се лесно, не се изисква специално оборудване или умения. Той е много лек и може да бъде закупен онлайн и доставен вкъщи безопасно и евтино, навит. За да промените напълно облика и, голям брой стари части на вратата могат да бъдат заменени със стъкло и допълнително залепени с цветно стъклено фолио.

Обновяване на подова настилка

Ако се използват висококачествени материали и се подменят стари и скъпи подове, смяната на подовете отнема много време. За бърз и евтин ремонт е лесно да се спрете на на декоративни дъски. Свързани помежду си като пъзел, подредени върху използваемия под, без да е нужно да къртите и замазвате пода, без лепене, изработени от висококачествена дървесина - те са идеални решения за домове, веранди и дори дворове. Готови сте за ремонт! Сега имате време да разкрасите и украсите дома си, а след това отново да се заемете с бизнес и социални дейности. Работата вече няма да  ви разсейва, позволявайки свободното ви време да бъде изпълнено с нещо полезно, приятно и удовлетворяващо!

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес