Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Никога няма да забравя съветите, които ми даде баба преди сватбата

04 февруари 2021, 07:40 часа

Баба ме подготви за живота след сватбата. Тя ми сподели прости, но същевременно безценни житейски съвети, които ще запазят брака през годините.

Взаимното уважение е в основата на здравия брак. Баба изрично ми подчерта никога да не обиждам съпруга ми пред децата. По този начин ще подроня авторитета му и те ще спрат да го възприемат като строг баща. Ако децата загубят уважението към родителите си, ще спрат да се съобразяват с тях и нещата ще излязат извън контрол.

Другият съвет, който ми даде баба, е да не налагам мнението си на сила и да не се опитвам да заповядвам на мъжа ми да свърши това, което искам. На сила хубост не става и той сам трябва да поиска да свърши това, за което го моля. Мирът и спокойствието в семейството са най-важни. Всеки трябва да се научи да прощава и да признава грешката си. Безгрешни хора няма!

Къщата винаги трябва да бъде чиста и подредена. Храната да бъде приготвена с много любов и да бъде нашия подарък за мъжа в края на работния ден. Възпитанието на децата трябва да бъде приоритет. То трябва да върви ръка за ръка с образованието и най-добрият пример затова съм аз! Съгласна съм с баба, че умната и възпитана жена има умни и добре възпитани деца! Доброто образование ще даде шанс на децата за по-добър живот.

Баба казва, че мъжът е главата на семейството, но жената е всичко останало. Тя е човекът до когото той ще се обърне за съвет в трудните моменти. Съпругата трябва да бъде негова опора до последния миг и да поддържа духа му жив. Доверието е в основата на щастливия брак. Двамата трябва да си имат доверие и да нямат тайни един от друг. Те са избрали да бъдат заедно до края на дните си - в добро или в лошо. Никога не се делете и не спорете кой печели повече пари.

Дори днес след толкова години щастлив брак не съм забравила за мъдрите съвети на моята баба. Благодарение на тях успяхме да съхраним любовта и да преминем заедно през трудните моменти на семейния живот.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес