Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Никога не слагайте тези предмети до Wi-Fi рутер

03 ноември 2023, 16:33 часа

Поставянето на предмети до вашия Wi-Fi рутер може да изглежда безобидно, но може да окаже значително влияние върху работата на мрежата ви. За да осигурите силна и стабилна безжична връзка, има някои предмети, които не трябва да поставяте в близост до вашия рутер.

Ето списък на предметите, които не трябва да поставяте до рутера:

Метални предмети: Металът е често срещан виновник за възпрепятстване на Wi-Fi сигналите. Това включва метални мебели, като шкафове за документи и рафтове, както и метални декорации. Металът отразява и поглъща Wi-Fi сигналите, което води до смущения и намалено покритие.

Техник от български телеком каза как двойно да усилим Wi-Fi сигнала си вкъщи

Големи уреди: Избягвайте да поставяте рутера си в близост до големи уреди като хладилници, фурни или микровълнови печки. Тези уреди могат да излъчват електромагнитни смущения, които могат да нарушат Wi-Fi сигналите, което води до по-ниски скорости и увеличаване на прекъсванията.

Безжични телефони: Безжичните телефони, особено тези, които работят на честота 2,4 GHz, могат да смущават Wi-Fi сигнала. Опитайте се да държите рутера си далеч от основата на безжичните телефони, за да сведете до минимум смущенията.

Огледала: Огледалата имат метална основа, която може да отразява Wi-Fi сигналите. Ако е възможно, избягвайте да поставяте огледала между рутера и свързаните с него устройства, тъй като това може да доведе до загуба на сигнал.

Вода: Водата е естествен абсорбатор на радиовълни и големи водни басейни като аквариуми и рибни аквариуми могат да поглъщат Wi-Fi сигнали. Уверете се, че рутерът ви е разположен далеч от такива обекти, за да поддържате силна връзка.

Тухлени или бетонни стени: Макар че не са обекти в традиционния смисъл на думата, стените, изработени от плътни материали като тухли или бетон, могат значително да потиснат Wi-Fi сигналите. Ако рутерът ви е разположен до такива стени, сигналът може да се затрудни да проникне през тях, което ще доведе до лошо покритие в съседните стаи.

Електрическо окабеляване: Избягвайте да прокарвате кабелите на рутера си покрай електрически кабели, тъй като електромагнитните смущения, генерирани от електрическата система, могат да нарушат сигналите на рутера. Ако е възможно, прокарвайте Ethernet и захранващите кабели отделно, за да сведете до минимум смущенията.

Други безжични устройства: Съхраняването на други безжични устройства, като например бебешки монитори или Bluetooth високоговорители, в близост до вашия рутер може да доведе до смущения, тъй като те работят на сходни честоти. Опитайте се да държите тези устройства на разумно разстояние от рутера.

Какво означава Wi Fi? Само 5% от хората знаят това

Растения: Въпреки че може да не е очевидно, гъстата растителност, особено големите саксийни растения, може да поглъща и блокира Wi-Fi сигналите. Дръжте рутера си далеч от гъсти растения, за да осигурите оптимална сила на сигнала.

Флуоресцентно осветление: Някои видове флуоресцентно осветление могат да излъчват електромагнитни смущения, които нарушават Wi-Fi сигналите. Ако е възможно, разположете рутера си далеч от места със силно флуоресцентно осветление.

Поддържането на оптимален Wi-Fi сигнал е от съществено значение за безпроблемното използване на интернет. За да постигнете това, от решаващо значение е да избягвате поставянето на предмети и материали, които могат да попречат на сигнала, до вашия рутер. Като спазвате тези насоки и се уверите, че рутерът ви е на място, което не пречи, можете да се наслаждавате на по-бърза и надеждна безжична връзка в целия си дом или офис.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес