Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НИКОГА не поставяйте икони на тези 4 места в дома си

13 май 2022, 12:03 часа

Много са малко домовете, в които липсва поне една икона. Тези изображения на светци ни карат да се чувстваме по-спокойни и закриляни. Обръщаме се към тях най-вече в моменти на трудности и изпитания. Присъствието им в дома ни ни дава повече сила и увереност.

Можете да поставите икона във всяка една стая в дома си. Дори е позволено да се постави икона в спално помещение, ако двойката има сключен църковен брак. Не е забранено да се държи икона и в детската стая, за да пази най-малките от беди и несполуки.

Съществуват обаче няколко места, където не се препоръчва да се поставят икони. Ще ви споделим за тях сега, за да можете да се коригирате, ако има причина.

Ако имате икона у дома е редно да знаете най-важните й поверия

Ето кои са местата, където не бива да държите икони:

1. В близост до библиотеката с книги;

Не е препоръчително иконите да са в близост до книги и списания. Ако имате поставено на това място изображение на светец, побързайте да го махнете от там.

2. В близост до телевизор;

Счита се, че едно такова устройство обикновено успява да ни привлече вниманието и да ни разсея. Когато се молим, ние трябва да сме максимално съсредоточени, така че мислите и желанията ни да достигнат до светеца, пред който сме застанали. Желателно е икони да не се поставят до телевизори, компютри и други устройства със звук и картина.

3. В баня и тоалетна;

Категорично забранено е да се държат икони на това място в дома ни.

Как да изберем икона? Къде се поставят иконите?

4. Места, където съхраняваме гримове, списания, фигурки.

Дръжте иконите надалеч от тези места, ако искате да усетите тяхната сила и положително въздействие.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес