Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Неподозираните приложения на чорапогащника в домакинството

14 февруари 2022, 06:45 часа

Ако имате малка дупка на чорапогащника и ще го изхвърлите, не бързайте. Чорапогащниците имат и някои неподозирани приложения!

1. За търсене на дребни предмети

Изгубен пръстен, обица или други дребни предмети лесно могат да се намерят с помощта на стар чорапогащник. Поставете го на изхода на вакуумната тръба на прахосмукачката, закопчайте крачола с ластик и започнете да чистите. Загубеният предмет по този начин ще остане върху филтъра.

2. За лъскави кожени обувки

Добре почистените обувки ще блестят красиво, ако ги излъскаме с парче чорапогащник. Това е отличен начин за почистване на обувки!

3. За полиране на прозорци и огледала

Чорапогащникът тук работи действа по начин, подобен на полирането на обувки. Няма да останат никакви ивици и петна от прах.

4. Можете да направите от тях ароматизирани торбички

Най-бързият начин да създадете ароматизирани сашета е използването им като торбичка за чорапогащници. Прибавете само листен чай и няколко капки етерично масло.

5. Ще предотврати замърсяването на четката

Ако не ви допада да почиствате своите четки за коса, тогава това приложение може да ви бъде наистина полезно. Само трябва да отрежете парче от чорапогащника и го издърпайте върху прясно измита четка (или нова такава). Бихте могли да използвате и шнола или гребен с цел да прокарате чорапогащника през космите. Ако се замърси, само трябва да го издърпате и четката ще е чиста за няколко секунди.

6. За съхранение на лук

Съхранението на лука в чорапогащник може да подсигури свободен въздушен поток, а по този начин може да остане по-дълго свеж. Поставете лука в парчето чорапогащник и завържете на възел на всеки от тях. Ако е нужно, може да отрежете само част от лука, а този, който не ви трябва, да върнете обратно в чорапогащника.

7. Вакуумиране под хладилника

Под хладилника подът обикновено е място, което е трудно за почистване. В този случай чорапогащниците улавят отлично мръсотия и прах, така че са в състояние да се почистват по един специален начин. Навийте на топка чорапогащника и я облепете с ластик, например около дълга линия или клечка.

8. Организиране на опаковъчни хартии

Един от добрите начини за съхранение на декоративни хартии е да поставите ролка в отрязания крачол на чорапогащника. По този начин те няма да се размотаят и покритието с чорапогащник ще предпази от повреда и разкъсване.

9. Поръчайте в куфара

Чорапогащникът може да бъде добър начин за опаковане на дрехи - те могат да се пъхнат в разкроените крачоли на чорапогащника, като по този начин няма да се развият.

10. Ароматно масло за баня

Ароматното масло е естествен начин за ароматна вана. Изсипете изсушени и предварително смлени кори от лимон или от портокал в отрязано стъпало от стар чорапогащник. Завържете на възел и окачете така приготвената торбичка под чешмата, за да тече през тях струя вода. Подобна торбичка може да те и като естествен пилинг.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес