Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Необичайните приложения на чорапогащника в домакинството

08 януари 2022, 19:25 часа

Ако върху найлоновите чорапогащи се е образувала бримка, това не значи, че е редно да бъдат изхвърлени в кофата за боклук. Уникалността им се крие в това, че могат да бъдат използвани за по-дълго. Можем да помислим как чорапогащите от найлон могат да бъдат използвани и  в домакинството.

Полиране на обувки

Старите чорапогащници може да бъдат нарязани на отделни парчета и да се използват като лак за обувки. Хубаво е да бъдат удобни така, че винаги да можете да ги носите с вас да не се тревожите, че вашите обувки ще се изцапат.

Ароматизирани торбички

Поради факта, че найлонът на чорапогащите е добър за пропускливост на въздуха, от него можете да направите ароматни торбички с билки или портокалови кори. Този аромат може да бъде поставен в гардероба при вашето бельо или в колата.

Съхранение на лук и чесън

Много от нас са запознати с този трик, но не всеки се досеща защо чорапогащите винаги са били използвани за тези цели. И това се дължи на факта, че материалът позволява на въздуха да циркулира. По този начин лука и чесънът ще се съхранят за дълъг период от време.

Сушене на дрехи

Известно е, че изделията от вълна или други деликатни тъкани могат да се деформират при сушене. Следователно старите чорапогащници ще помогнат за запазването на външния вид на дрехите. За да ги използвате, в този случай е необходимо като чанта. След като дрехите се отцедят, могат да се закачат на простора за пране.

Шиене на оригинални кукли

Този метод със сигурност ще е чудесен за хората, обичащи да се занимават с ръкоделия. Тялото на кукла може да бъде оформено от найлон. Бежави нюанси на чорапогащи, изработени от този материал, ще предадат перфектно цвета на кожата и ще придадат на бъдещата кукла естествен вид. След това остава да напълните вътрешността с памучна вата.

Гъба за къпане

Трябва да вземете няколко чифта стари чорапогащи, за да направите малка тясна торбичка и да поставите сапун вътре. Такова устройство може да се използва при къпане. Този метод ще улесни приемането на водни процедури и ще спести от душ гелове.

Мрежа против комари

Ако често насекоми нападат дома ви, можете да направите мрежа от стари чорапогащи от найлон. Нужно е да се постави мрежата хоризонтално и да разпределите чорапогащника равномерно върху рамката на прозореца. После, с помощта на фолио и ютия, трябва да запечатате чорапогащника.

Боядисване на яйца

За да направите великденски яйца с помощта на чорапогащник, трябва да поставите клонка магданоз или друга зеленина върху яйцето и да го увиете с найлон, така че листата да прилягат плътно към черупката. Докато ги варите, може да добавите малко боя към водата. В резултат на това всички области на яйцето ще бъдат оцветени, без тези места, където са били поставени листата. Този метод е много прост, но ще направи черупката много необичайна.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес