Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Неизбежно е: как се променя енергията на жената, когато стане любовница

03 август 2024, 10:00 часа

Любовницата получава всички "привилегии": неизчерпаема романтика, неочаквани изненади и специално внимание. Но може ли такава страст да премине безследно?

Всички тези ярки емоции, скъпи подаръци и красив живот в повечето случаи се оказват разбито сърце и разрушен психологически фон. И всичко това е свързано с женската енергия.

Защо една жена се превръща в любовница?

Въпреки че изглежда немислимо, определен тип момичета несъзнателно се стремят да попаднат в такава ситуация. Това е истинската причина, поради която много жени стъпват на пътя на забранената любов. Тя се обяснява с определени психологически модели на поведение, потребности и самовъзприемане, основани на опита от детството. Романтичните чувства и неустоимото привличане към зает мъж не се пораждат от нищото.

5 признака на идеалната любовница през очите на мъжа

Често жените, които съзнателно приемат позицията на "резервен вариант" се водят непризнати жертви. Тяхната позиция се състои в това, че те не осъзнават, че се опитват да се освободят от отговорност за всички онези нещастия, които им се случват.

Всъщност жертвите се наслаждават на това състояние. Те изпитват особено удоволствие от болката си, защото в тези моменти имат чувството, че изживяват целия спектър от емоции - от най-високата точка на щастие до изтощителна болка. Те се нуждаят от постоянен източник на ярки чувства и го намират в адреналиновите, тайни срещи с мъж.

Често такива жени са водени от страха от отхвърляне въз основа на минал опит. Например, когато в детството си момичето не е получавало бащина любов или е трябвало да се бори за нея. Като възрастен човек тя ще се опита да изживее същите сценарии, познати й от детството. В такава ситуация ще ѝ е трудно и болезнено, но тя ще го иска, защото това е познат модел на поведение.

Огромна роля играе и самооценката: ако тя е ниска, тогава за жената ще е жизнено важно да се съревновава с другите, да се бори за любов, да доказва на себе си и на другите, че може да получи благоразположението на всеки мъж. Разбира се, причината може да бъде и по-очевидна: нездрава психика, пристрастяване към емоционални игри, манипулация, желание за придобиване на нов опит или просто материална изгода.

Как страда енергията на една жена?

Когато връзката между мъжа и жената започне, се осъществява обмен на енергия. Любовницата я дава на мъжа и винаги рискува да загуби вътрешните си ресурси, ако не получи достатъчно в замяна. Мъжът трябва да върне тази енергия и когато не го направи, енергийният баланс на жената моментално се нарушава, което се случва в този вид отношения.

Когато мъжът си намери любовен интерес извън основното семейство, той започва да се храни с енергията на две жени, често без да я връща в замяна. Любовницата страда, тъй като влюбеният изразходва енергията, която би трябвало да ѝ върне, за своето семейство. В резултат на това тя може да изпита духовно и физическо изтощение, а такива връзки се отразяват зле на жената.

5 признака за перфектна любовница в очите на мъжа

Когато една жена е във връзка с женен мъж, това ограничава способността ѝ да се свързва с други потенциални партньори. Енергийната ѝ динамика се променя по такъв начин, че привличането на нови мъже става трудно, тъй като енергията ѝ вече е насочена към съществуващия ѝ любовник.

Освен това връзката с несвободен мъж формира негативни кармични връзки, които създават енергийни потоци, когато тя влиза в контакт с хора. Тези връзки могат да нарушат биополето и енергийната система, да лишат от вътрешна свобода и да възпрепятстват духовното израстване. Те пречат на развитието и предизвикват болезнено привличане към обекта на привързаност.

В позицията на любовница жената понякога е обстрелвана с огромен поток от негативни емоции: от мъжа, съпругата му и семейството.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес