Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не е за вярване, че тези пеещи купи действат лечебно и успокояващо

30 януари 2022, 18:00 часа

Навярно не всички са запознати със свойствата и ефектите на пеещите купи върху нашето тяло и психика, но днес ще ви запознаем с ползите от тях. Тази дейност се практикува с лечебна цел още отпреди 2 хилядолетия. Човек може сам да възпроизвежда звука от купите и да повлиява на собствените си проблеми. Пеещите купи са подходящи за лечение на състояние като ревматизъм, по-бързо възстановяване след операция, премахване на различни страхове, стрес, получаване на енергия, отваряне на чакрите и др. 

Звуците от купите се възпроизвеждат с помощта на чукче, като мелодията е успокояваща и приятна, която се съгласува с мозъчните вибрации и активира функцията на мозъка. Други ползи от пеещите купи са, че укрепват връзката тяло-дух, както и укрепват връзката между двете полукълба на мозъка, потискат егото и вътрешната борба, която постоянно водим със себе си. 

Пеещите купи възпроизвеждат звука Ом, за който знаем, че участва в сътворението на Вселената. Чрез него при слушане на тези звуци ние подсъзнателно се свързваме и с енергията на нашия духовен дом.

Купите може да откриете в различни онлайн магазини, както и от индийски и тибетски, непалски магазини. Цената им варира, като в световноизвестни сайтове като амазон например, средно тя е 30 долара. Определя се в зависимост от материала, с който са изработени, големината, мантрите и др.

От какво са направени пеещите купи?

Пеещите купи са създадени от разтопени камбани, които монасите успяват да скрият преди нашествието при Тибет. Смята се, че именно заради това те имат и целебни свойства. Тези купи са част и от различни йога сеанси и медитации, както и за религиозни церемонии. За да се види ефектът от тях, трябва да бъдат използвани поне 3 пъти в месеца, като се препоръчват дори на онкоболни за по-лесното преминаване през ефектите от химиотерапията, както и за стимулиране на клетъчно ниво и превенция от различни заболявания. Пеещите купи имат и антибактериално свойство, което кара редица хирурзи да ги предпочетат като музикален фон по време на операция например.

Не изсиквайте да откриете своята купа на секундата, тя сама ще ви открие и ще я усетите, в противен случай няма да свири в ръцете ви. Ако купата е малка – задръжте я на лявата си длан и опънете пръстите надолу. Удряйте с чукчето леко в 4 посоки – изток, запад, север, юг във външната страна на купата. След това с чукчето минавайте леко по ръба на купата в посока на часовниковата стрелка, като постепенно започвате да увеличавате силата на удара с чукчето.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес