Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Научете как да имате уникална прическа за всеки ден!

23 ноември 2022, 20:41 часа

Лесната прическа е най-бързият начин да промените визията си. Семплите прически са много ценни за превръщането на ежедневния външен вид в стилен имидж. От нов модел „конска опашка“ до прическа с различна плитка има много опции, които можете да пресъздадете сами, без да използвате преса или маша.

„Мохикански кок“ - лесна прическа и пълна с индивидуалност!

Търсите семпла идея за прическа с отношение към себе си и околните? „Мохиканският кок“ е сигурен залог за всеки, който харесва младежкия стил, защото се прави лесно и има супер-модерен вид. Идеята е да вържете цялата си коса в последователност от 3 или 4 кока в един ред, за да имитирате вида на североамериканските индианци от племето на мохиканите – възпети в приключенските романи на Джеймс Фенимор Купър. През зимата моделът е подходящ за вечерно излизане или за приятно събитие – но също така изглежда великолепно като тържествена сватбена прическа. Той може да бъде полезен и в дни, когато не сте имали време да положите сериозни грижи за косата си - като само за няколко минути и с много индивидуалност скрие изкривените къдрици или неправилния обем.

Най-модерните прически за есента на 2022

„Сплетена конска опашка“ - добавен стил!

Сплетената „конска опашка“ е чудесна прическа за ежедневието. Освен че е лесна за изпълнение, тя придава на косата ви повече стил дори в студените зимни дни, когато решите да не я миете. Предложението за стилизиране е много просто: просто направете плитка отстрани на главата и я закрепете заедно с останалите кичури, за да оформите конска опашка. Ако искате да направите резултата по-изтънчен, увийте кичур коса върху ластика, за да го скриете. Завършете, като напръскате фиксиращ спрей, който не сковава косата, а само я повдига.

„Половин кок“ – прекрасна зимна прическа!

Всеки, който харесва младежкия, практичен и универсален стил, ще се влюби в полувдигнатия кок. Наричан още „Половин кок“, той е идеален за работа, излети и пътувания, така че е подходящ по всеки повод. Моделът е добър избор за зимата, тъй като държи долната част свободна - което спомага за затопляне на врата, докато затваря горната част, за да добави повече стил даже към най-обикновените зимни визии. Ако искате да придадете малко движение на свободната част, опитайте да напръскате формиращ спрей и свийте краищата с ръка отдолу нагоре, за да създадете мек и естествен вълнообразен ефект.

Как да разбера коя прическа ми отива?

„Странична плитка“ - топла като шал!

За тези, които обичат да носят своята коса пусната през зимата, за да стоплят тила си, лесен начин да придадат повече чар на визията си е да заложат на тънки плитки от едната страна на главата. Моделът имитира дръзкия стил на „Странична плитка“ - но в по-универсална версия, тъй като е временен. Прическата е готова за няколко минути и върви добре с коса от всякакви текстури, така че си струва да се научите как да я пресъздадете. Възползвайте се от възможността да поставите много стилна обеца в ухото, която да се вижда – така ще добавите още повече индивидуалност към студения зимен външен вид.

„Половин конска опашка“: бързината - решаващ фактор!

Когато разполагате само с няколко секунди, за да оформите косата си, изберете основната полувдигната прическа. Идеята е да закрепите горната част на кичурите в половин конска опашка - и колкото по-нависоко е ластикът, толкова повече обем ще придобият кичурите. Моделът е чудесен за подчертаване на естествената текстура на средни или дълги кичури, като същевременно поддържа косата на място за дълги часове. Добър трик за подобряване на стила и придаване на плътен ефект е да прикрепите една или две фиби към еластичната лента под опашката. Те спомагат за повдигане на кичурите и дискретно подчертават прическата.

Любомир Атанасов
Любомир Атанасов Отговорен редактор
Новините днес