Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нанесете тази храна върху петите, след 15 минути ще бъдат гладки като на бебе

26 юни 2024, 17:40 часа

През лятото сме много по-склонни да носим отворени обувки, които ни позволяват да понасяме много по-добре големите жеги. Когато избираме джапанки или сандали, трябва да обърнем внимание на външния вид на краката си. Как да ги хидратираме и да се отървем от грубите участъци?

Преди да подложим краката си на инвазивно ексфолиращо лечение, струва си да опитаме метод, който не само ще ги овлажни, но и ще помогне за премахване на всякакви мазоли и натрупвания. В този случай просто използвайте продукт, който повечето от нас имат у дома.

Домашна маска за напукани пети

Още: Основните грешки, които най-често допускат майсторите на педикюр

Красивото време и високите температури ви насърчават да се обличате по-леко, а в това число влизат и обувките. Често обуваме сандали или джапанки, благодарение на които краката не се потят толкова много. Преди обаче да посегнем към тях, трябва да ги „почистим“ след зимата.

За тази цел често ходим в салони за красота, където ще премахнат мъртвата кожа и ще ни направят перфектен педикюр. Въпреки това, ако не можем да си го позволим, струва си да опитаме домашни средства, за да подобрим външния вид на краката си.

За тази цел ще използваме натурално кисело мляко, което може да се закупи от всеки магазин за хранителни стоки. Този продукт е известен със своите овлажняващи свойства, така че може да бъде полезен в борбата с напуканите пети. Също така си струва да знаете, че има и противовъзпалителни свойства и помага за успокояване на раздразненията.

Просто го нанесете върху чиста и суха кожа. Можете допълнително да защитите краката си с хранително фолио, за да сте сигурни, че няма да изцапате нещо. След около 15 минути просто измийте всичко с топла вода и сте готови. Това трябва да се повтаря поне веднъж седмично.

Още: Какво знае вашият педикюрист за вас само от погледа на краката ви?

Как да се грижим за краката си?

Ключът към красивия външен вид на краката ни е преди всичко грижата за тях. Важно е да ги овлажнявате редовно, което също ще сведе до минимум риска от напукани пети.

Не си струва да прекалявате с твърде честото използване на пемза, което може да има обратен ефект от очаквания. Изборът на правилните обувки също е изключително важен. Добре е да избирате модели от естествени материи, за да може кожата да „диша“ свободно.

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес