Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрите съвети за плануване на пътуване до края на годината

09 септември 2022, 13:35 часа

Пътуването е нещо, на което много хора се наслаждават. Да, лятото мина, но това не пречи на много хора да плануват следващите си приключения. В следващите редове сме подбрали някои ценни съвети, които ще им спестят доста главоболия при плануването на пътуванията. Вижте ги: 

Ако нямате издаден паспорт, изберете дестинация в ЕС

Ваденето на международен паспорт може да отнеме излишно време и средства, които да не искате да давате сега. Спестете си тези формалности, като изберете дестинации на територията на Европейския съюз, до които може да пътувате само с лична карта. Процес, който е доста лесен и предпочитан от много хора. 

Как правилно да планираме следващото си пътуване

Планувайте бюджет и вижте как може да спестите от него допълнително

Вижте каква сума сте предвидили за вашето пътуване и се опитайте да я свиете допълнително. Това ще ви помогне да спестите още пари, които могат да отидат за друга екскурзия или за разходи във вашето ежедневие, които да посрещнете по-лесно. 

Следете последната информация за мерки за Covid-19

С идването на по-студените месеци може да се възобновят (евентуално) някои от мерките срещу Ковид-19. Дори това да не се случи е добре да сте в час с изискванията, които са налице и да сте подготвени за тях. 

Не пътувайте без застраховка

Много хора не си правят застраховка, защото не им се е налагало да я ползват. Повярвайте ни, не искате да попадате в ситуация, в която такова покритие ви трябва, а вие не разполагате с него. Също така ви препоръчваме да имате задължителна застраховка при отмяна на полет - нещо, което е полезно в тези времена. 

 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес