Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Начинът, по който поставяме тоалетната хартия - казва много за нас

24 април 2022, 21:50 часа

Усмихвате ли се? Това наистина звучи абсурдно на пръв поглед, но е обект на изследване от психолози. Банята е мястото, което посещаваме многократно, а използването на тоалетна хартия е част от ежедневието ни. Обърнали ли сте внимание по какъв начин е поставено рулото върху стойката? Сега може да разберете нещо интересно. Начинът, по който слагате тоалетната хартия, говори за вашия характер. Този навик може да се нарече елементарен и незабележим за околните, но ще ви даде яснота какъв човек сте.

Поставянето на тоалетната хартия - какво показва това за нас?

Група психолози решават да проследят какво се крие зад начина на поставяне на тоалетното руло и вашите черти на характера. За тази цел е направено социологическо проучване сред 2000 души и е изследвана връзката между начина на поставяне на тоалетната хартия и характера на човек.

Ето защо трябва да внимавате с ароматизираната тоалетна хартия

Д-р Джилда Кари разделя участниците на две групи – такива, които поставят тоалетната хартия отгоре на стойката и такива, които поставят тоалетната хартия отдолу. Хората, поставящи аксесоара за хигиена отгоре са по-уверени с себе си и по-категорични във вземането на решения. Те са лидери и обичат да контролират всички. Някои от участниците в проучването променят позицията на рулото за тоалетна, дори когато са на гости или в офиса. Правилната позиция за тях е тоалетната хартия да бъде поставена отгоре и всяка друга позиция е грешна. Тези личности  вземат лесно решения и са категорични в избора си.

Другата група хора поставят тоалетната хартия отдолу и ролката сочи към стената. За тях е характерно, че лесно се подчиняват. Те се оставят лесно да бъдат водени от другите. Хората, които поставят тоалетната хартия отдолу на стойката са адаптивни и емпатични. Друга характеристика е, че тази група участници получават по-ниски доходи.

Третата група не си правят труда да поставят хартиеното руло отгоре или отдолу на стойката, а просто го поставят върху. Психолозите имат шеговито определение и ги окичват с думите „мързеливи чудовища“. На тях им е все едно къде ще бъде, важното е да я има.

Защо да не използвате тоалетната хартия в хотела, ако е сгънат върхът ѝ на триъгълник?

Като извод можем да кажем, че начинът на поставяне на тоалетната хартия издава характера ви. Ежедневният навик изглежда напълно обикновен и незабележим, но не и за психолозите. Те откриват частица от вашата същност във всеки навик. Вие сте горд и самоуверен човек, адаптивен и обичащ да се подчинява или просто „мързеливо чудовище“.

А вие как поставяте тоалетната хартия във вашата баня? Сега можете да разбере какъв човек сте вие или да разгадаете характера на ваш приятел, когато му отидете на гости. Ето това разкрива този малък и безинтересен аксесоар за банята.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес