Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Милионер „биохакер” предвижда да живее 180 години

02 февруари 2021, 16:49 часа

Дейв Аспрей, самопровъзгласилият се основател на "биохакинг", се появи в ITV, за да обясни някои евтини и лесни начини за постигане на по-дълъг живот.

Техническият предприемач, който се надява да доживее поне 180 години, твърди, че един от ключовете за по-дългия живот е пропускането на закуската.

Дейв Аспрей, който беше един от първите хора, които използваха Интернет, за да продават продукти, пръсна повече от 1 милион долара за скъпо лечение със стволови клетки и криогенна терапия в стремежа си да „живее вечно“.

Той се нарича основател на „биохакинг“, което обяснява като „изкуство и наука за промяна на нещата около себе си и в себе си, така че да имате контрол върху собствената си биология“.

Появявайки се пред ITV, 47-годишният Аспрей заяви, че той и съпругата му "се надпреварват да достигнат 180 години".

Перспективата да бъде единственият жив от приятелите и семейството му в бъдеще също не го стряска. Според него „това, което ще се случи, е, че то ще се превърне в нещо като мобилните телефони - всеки ги има", заяви милионерът.

„Всеки ще има анти-стареене. В момента има много хора на възраст под 40 години, които ще бъдат на повече от 100 години - това е гарантирано.“

"Пропускането на закуска е наистина важно", каза той. „Ако успеете да научите простия трик с периодично гладуване, това, което откривате, е, че този ден имате повече енергия, започвате да отслабвате и започвате да се чувствате по-добре.”

Според него друг ключ към дълголетието е да се вечеря рано.

„Ако винаги имате храна в стомаха, тялото ви смила храната, вместо да се възстановява.“

Дейв също разполага с камера за криотерапия с течен азот, но твърди, че просто студеният душ също може да помогне.

„Това има огромно значение как тялото ви произвежда енергия - колкото повече енергия имате, толкова по-млади можете да бъдете.“

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес