Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Миялната НЕ Е само за съдове! Вижте какво още можете да измиете в нея.

22 октомври 2021, 17:15 часа

Пластмасови играчки

Играчките на децата събират много мръсотия и микроби, защото в повечето време се търкалят по земята, а всички знаем за навика на децата да пъхат всичко в устата си. Ето защо е важно да са добре почистени. Това може да стане със специалния препарат на миялната машина и при висока температура.

Техники и трикове за почистване на петна от килима

Четки за коса

Четките за коса също са източник на много нечистотии и при по-дълга употреба могат да се развият бактерии, които да се прехвърлят на главата. Затова можете да ги пуснете в миялната на най-високата температура и със силен препарат.

Рафтовете на хладилника

Рафтовете на хладилника или така наречените скари са трудни за почистване в мивката, защото са големи и широки. Те обаче могат да се пъхнат идеално в миялната машина, затова не се чудете, а ги измийте в следващия цикъл на миялната.

Поставки за химикалки

Можете да измиете дори тях в миялната машина, стига да има нужда от това. Поставете ги в кошничките за прибори и пуснете с цикъл гореща вода и дезинфекциращ препарат.

Превключвателите на печката

Превключвателите (врътките) на печката се замърсяват доста силно и понякога е много трудно да се изчистят ръчно. Затова можете да го направите в миялната машина на висока температура. 

Прибори за баня

Пособията, които ползваме в банята се замърсяват лесно и са среда за развитие на бактерии поради повишената влажност в банята. Пускайте ги периодично в миялната, за да не допускате натрупването на бактерии.

Най-честите грешки, които допускаме при почистването на банята

Пинсети, нокторезачки и пили

Поставете ги в кошничката за прибори на миялната машина - тя е подходяща с горещата вода и препарата за почистване, които са идеалната комбинация.

Ножици

Ножиците и самобръсначките също имат нужда от дезинфекция и периодично измиване. Тъй като това е трудно да се случи при ръчно измиване, пуснете ги в миялната машина.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес