Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Маниерите постепенно изчезват от масата

11 юли 2012, 15:22 часа

Традиционните маниери на маса изчезват в момент, когато мобилните телефони и лаптопите се използват почти толкова по време на хранене, колкото ножовете и вилиците.

Изследователи, които проучили навиците за хранене на 2000 британци, установили, че много хора редовно стават от масата преди останалите да са приключили с храната. Други облягат без притеснения лактите си на масата. Събирането на приборите в края на храненето и яденето със затворена уста вече не се смятат за необходимост.

52 на сто от участниците в допитването заявили, че не си правят труда да нарязват прилично храната си и предпочитат да я разкъсват със зъби. Две пети от британците пък не си мият ръцете преди хранене, сочат данните от изследването.

"В момент, когато семейните обеди и вечери стават все по-редки, хората трябва да се възползват максимално от времето си заедно. Това трябва да става без разсейване със списания, лаптопи и мобилни телефони", заяви Ема Грей, говорителка на компанията Бирмингам Фуд Фест, която осъществила изследването.

Редактор: Калина Здравкова

 

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес