Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лесен начин за премахване на семките от черешите

27 юни 2024, 19:00 часа

Много от нас очакват лятото не само заради топлото време, но и заради изобилието от сезонни плодове, богати на витамини и микроелементи. Въпреки това, процесът на обработка и съхранението им за зимата често се превръща в истинско предизвикателство, отнемащо много време и усилия. Един от най-трудоемките етапи е премахването на костилките от черешите. На практика съществува прост лайфхак, който ще улесни тази задача за вас.

Как бързо и лесно да премахнете костилките?

За да премахнете бързо и лесно семките от горски плодове, ще ви трябват само три неща: фуния за бутилка, чиния и сламка за коктейл. Ето инструкциите стъпка по стъпка:

1.       Подготовка на работното място: Поставете чиния на масата. Сложете фуния върху чинията за наливане на различни течности, така че тясната част да е насочена нагоре.

2.       Премахване на костилките: Вземете череша или вишна и я поставете върху фунията. Поставете сламка за коктейл от страната на дръжката на черешата и внимателно натиснете, като избутате костилката през отвора на фунията. Костилката ще падне върху чинията, но плодът ще остане почти непокътнат.

За кои хора е противопоказно да ядат череши?

Този метод ви позволява да запазите формата на черешата, което е особено важно, ако планирате да я използвате за приготвяне на десерти, сладко или други заготовки за зимата. Този метод обаче има малък недостатък: сламката за коктейли се огъва бързо, което може да направи процеса по-малко лесен и бърз. В този случай можете да използвате дървен шиш или дори обикновен молив, което ще увеличи издръжливостта на инструмента и ще опрости работата. Все пак, в магазините вече продават и метални сламки за многократна употреба, които ще ви зсвършат чудесна работа.

Този прост и ефективен начин за премахване на костилките ще ви спести време и усилия, за да можете да се насладите на всички изкушения на летните плодове не само през лятото, но и през студените зимни месеци. Опитайте този лайфхак и вижте сами колко по-лесен и бърз ще стане процесът ви на подготовка.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес