Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лечение с картоф – шипове, разширени вени, кожни проблеми

13 януари 2022, 10:30 часа

Картофите са многофункционален натурален помощник в борбата с множество заболявания. Тези грудкови растения дадени ни от природата имат широко приложение в народната медицина: от лечение на шипове, до облекчаването на симптоми на високо кръвно, разширени вени и лечението на циреи.

Те са богати на витамините от Б-комплекс и имат високо съдържание на витамин С. Не влияят остро на кръвната захар, а я регулират и се препоръчват като въглехидрат за диабетици. Те имат богато съдържание на фибри и нишесте и помагат срещу язви, стомашни раздразнения, полипи и рани.

Какво ще се случи с тялото ни, ако ядем картофи всеки ден

За да влияете на шиповете си – измийте добре 1 кг картофи и ги сварете без да ги белите. Пийте тази течност вместо вода в продължение на 40 дни. Преди да предприемате обаче подобен тип лечение, направете консултация с лекар за лекарствата, които вземате и как това може да ви се отрази.

Ако имате проблеми със стомашно-чревния тракт, яжте топли сварени картофи. Те действат като мехлем на стомаха, набавят ви нужните хранителни вещества, не съдържат холестерол и не предизвикват дразнене.

5 причини да ядете по 1 картоф дневно

Резенчета добре измит и нарязан картоф намаляват болките от разширени вени, главоболие, болки в очите и влияят на кожата като я изчистват от нежеланите пъпки и циреи.

Внимание! Статията има само информативна цел и не замества консултацията със специалист!

 

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес