Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кралски тайни за красота: 3 лайфхака на Кейт Мидълтън, от които и други жени ще се нуждаят

06 март 2023, 12:21 часа

Гримът на Кейт Мидълтън, подобно на други жени от британското кралско семейство, е безупречен, а косата й винаги изглежда страхотно. Гримьорът Шафран Хюз сподели три тайни за красота на принцесата на Уелс, които ще помогнат и на други жени да изглеждат добре.

Боядисване на косата според сезона

Кейт обича да променя цвета на косата си в зависимост от сезона. През лятото тя добавя естествен меден нюанс към кичурите, което прави косата й да изглежда красива на слънце. А през зимата се връща към кестеняв нюанс.

Отказ от пудра

Вместо пудра Кейт залага на фон дьо тен, който придава на кожата естествен блясък. „Принцесата на Уелс винаги изглежда безупречно и всичко започва с нейната сияйна кожа“, казва гримьорът. Хюз предупреждава, че излишната пудра, особено матиращата пудра, може да подчертае бръчките. Докато лекият фон дьо тен или оцветеният овлажнител създават илюзията за по-млада кожа.

Професионални съвети за перфектен грим

Коригиране на грима с възрастта

В студентските си години Кейт Мидълтън обичаше да очертава очите си с черен молив и да скубе веждите си. С течение на времето обаче тя направи някои промени в грима си. С по-дебели вежди принцесата на Уелс изглежда по-млада. Мекият опушен грим на клепачите визуално увеличава очите й. Също така, такъв грим не подчертава възрастта, за разлика от тъмната ярка очна линия.

Гримът може както да подмлади лицето, така и да добави няколко години. За да може козметиката да бъде помощник, да скрие достойнствата и да не парадира с недостатъците, трябва да не допускате банални грешки като:

• Използване на перлени сенки за очи

Блестящите сенки за очи всъщност са много красиви, но имат една неприятна черта. Текстурата на сенките им помага да се залепят в гънките на клепача, силно подчертавайки възрастта.

Сатенените сенки са подходящи за грим против стареене. Те изглеждат добре на жени на всяка възраст.

Какъв грим е най-подходящ според формата на очите ви?

• Злоупотребявате с тъмен руж

Скулите и ябълките на бузите, особено при жените със светла кожа, подчертани с тъмен руж, добавят възраст.

За да изглежда лицето ви свежо, по-добре е да използвате фини нюанси на руж, като розово, коралово или прасковено.

• Правене на опушени очи на панда

Тази техника на грим остава класическа, но основното в нея е умереността. Черните или тъмни сенки по цялата обиколка на окото подчертават всяка бръчка и значително утежняват външния вид, визуално добавяйки няколко години към възрастта.

За да създадете грим против стареене, за опушени очи, трябва да изберете по-неутрални нюанси, например от бежово-кафява гама.

• Оцветявате устните с неестествено светло червило

Червилата както с твърде тъмни нюанси, така и с неестествено светли са способни да състарят лицето. Това червило прави лицето уморено и смъртоносно бледо. Ако е блясък, тогава вниманието към всяка бръчка в областта на устните ще бъде точно осигурено.

Могат да се използват нюдови червила, но нюансът не трябва да е по-светъл от естествения цвят на устните. Някои експерти смятат, че колкото по-голяма е възрастта, толкова по-ярък трябва да е цветът на червилото.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес