Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Козуначени кифлички или козунак да приготвим за Великден

15 април 2021, 14:35 часа

С наближаването на един от най-светлите и дълго чакани празници Великден всеки започва да се замисля за направата на козунаци, козуначени кифлички и всякакви други вкусотии, които да поднесе на трапезата си.

Обикновено дилемата е дали да се инвестират време, усилия и продукти в направата на козунаци или кифлички. Кое всъщност би зарадвало повече гостите и кое е по-вкусно?

Разбира се, това е въпрос на личен избор и предпочитания. За едни направата на козунаците е задължителна част от подготовката за празника, за други – кифличките са с приоритет.

Днес обаче сме решили да разгледаме тези две козуначени изкушения под лупа и да споделим с вас своето мнение по въпроса. Смятаме, че така ще сме най-вече полезни на хората, които дълго се колебаят и им е трудно да вземат решение.

Защо да предпочетем козуначените кифлички?

Кой не обича вкусното, сладко и точещо се на конци козуначено тесто? Какво обаче е онова, което ни кара да очакваме домашните козунаци с огромно нетърпение? Хрупкавата коричка, покрита обилно със захар. Това е любимата част от целия козунак.

Най-бързата и лесна рецепта за козунак

Когато приготвяме кифлички, ние можем още повече да й се насладим. Освен това пълнежът им е далеч по-разнообразен и обилен. Можем да експериментираме много, така че всички да са доволни и щастливи.

Приготвянето на кифличките е с една идея по-лесно, макар да използваме същата рецепта. Ако случайно не се справим отлично с изпълнението на всяка от стъпките, не рискуваме да се изложим пред гостите. Винаги можем да „замажем” положението с малко повече течен шоколад и нещата да си дойдат на мястото.

Защо да си спестим направата на козунаци?

Козунаците са изключително вкусни великденски сладкиши, които можем да похапваме до насита. Днес обаче се предлагат изключително разнообразни видове и имаме възможността да си набавим дузина вкусотии, приготвени от доказали се пекарни.

Рецепта за вкусен, пухкав козунак на конци

По този начин ще си спестим не само време, но и много усилия, изискващи се при направата на вкусни, меки, пухкави и ароматни козунаци.

Сигурни сме, че това ще ви помогне да решите на какво да заложите на този Великден и как да си спестите малко повече време, което да прекарате в компанията на най-любимите си хора!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес