Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Козметолог разкри 3 ефективни рецепти за растеж на веждите

07 април 2022, 13:00 часа

Не всяка дама може да се похвали с перфектни вежди, особено ако те са били подложени на скубане и боядисване в продължение на години. Често именно тези процедури са отговорни за непривлекателния вид на веждите.

Жените, които имат подобни проблеми, често прибягват към микроблейдинг. Но дори тази скъпа процедура не гарантира дългосрочни и задоволяващи резултати. В някои случаи оцветяващият пигмент избледнява след шест месеца и след него остават две неособено красиви розови дъги.

10 грешки в грижата за веждите

3 рецепти за растеж на веждите

Козметологът Олеся Рубан съветва да не се избързва с микроблейдинга. Тя предлага на дамите преди това да опитат някоя от следните рецепти, които са били известни на нашите баби. 

1. Маска за стимулиране растежа на веждите с масло от репей

Потопете стара четка от спирала в шишето с масло от репей. Намажете веждите си с него. Маслото от репей съдържа всички витамини и минерали, необходими за растежа на косъмчетата. Достатъчно е да го нанасяте върху веждите си 2-3 пъти седмично.

Неписаните правила за оформяне на веждите според формата на лицето

2. Маска за стимулиране растежа на веждите със сок от моркови

Към 1 чаена лъжичка пресен сок от моркови добавете няколко капки течен витамин А. Навлажнете два памучни тампони с тази смес и ги поставете върху веждите си за 20 минути.

3. Маска за стимулиране растежа на веждите със сушени смокини и прясно мляко

Ако искате да имате гъсти вежди, правете ТОВА

Сварете няколко сушени смокини в чаша мляко. След като сместа се сгъсти, отстранете я от котлона. Оставете я да изстине. След това я пасирайте в блендер и я нанесете внимателно върху веждите. Поставете парченце найлоново фолио отгоре. След час маската може да се отмие.

Важно: Статията е с информативна цел и предоставената в нея информация не може да замести консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес