Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Контролирайте паник атаките си, не оставяйте те да ви контролират

21 януари 2022, 17:10 часа

Състоянията на панически атаки зачестяват в обществото, особено когато става дума за заето ежедневие и неспособността за правилна почивка. Те не могат да се предвидят и обикновено са начин на организма да ни покаже, че е под стрес и да го освободи.
Ето как можем да ги контролираме и да се опитаме да ги предотвратим максимално.

Кой би повярвал, че точно тези 5 зодии изпадат често в голяма ПАНИКА

Дишането

Дълбокото дишане помага на организма да премести концентрацията си от състояние на паника в състояние на покой. Започнете да дишате бавно и дълбоко и се концентрирайте над процеса.

Разсейте се

Говорете с някого до вас на ежедневна тема или започнете да мислите за нещо глуповато, което ви разсмива. Насочете мисълта си от паниката към контрастната емоция, за да балансирате тялото си.

Енергията

Ако водите уседнал начин на живот, то вие акумулирате стрес и енергия. Работата с компютър ежедневно изтощава и натоварва нервната система и сетивата. Ако не използвате натрупаното напрежение, за да освободите енергия, то става разрушително за вас. Започнете спорт, бягайте сутрин, правете къси интензивни тренировки било то в интернет или във фитнеса. Изтощете тялото си, за да имате по-спокойна психика.

Психолог: Паниката расте и вече е по-голяма от през пролетта

Ограничете кофеина

Натрупването на кофеин в организма води до състояния на тревожност. Придържайте се към една чаша дневно, или го заменете с матча или чай.

Наспете се

Мозък си почива и нервната система възстановява сили в състоянието на сън. Не гледайте бяла светлина (екрани, телевизори, телефони и компютри) преди сън. По-добре се приспете с музика, книга, подкаст или медитирайте. Така няма да пре-стимулирате нервната си система и ще си услугите по-дълбок и спокоен сън.

 

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес