Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Китайски зодиакални знаци - проверете дали сте плъх, змия или дракон

03 април 2022, 14:00 часа

Легенда за животните от китайския зодиак

Има няколко легенди, разказващи за произхода на източния календар. Най-популярната от тях е свързана с Буда. Буда поканил на рождения си ден всички желаещи да дойдат животни. Така и се отзовали 12 бъдещи символа, с които се отбелязват годините. По пътя към храма на Буда животните трябвало да пресекат студена река. Някои се усъмнили, други се отказали, а трети веднага се втурнали към водата. И така стигналите от другата страна с помощта на хитрост също не били малко. Редът им на пристигане по повод рождения ден на Буда послужил и като ред на животните в подредба на целия цикъл.

Проверете дали сте Плъх, Змия или Дракон:

Плъх

Родените в години: 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020

Хората под зодиакален знак на Плъха са трудолюбиви, общителни и сръчни. Те харесват цветовете синьо, златно и зелено, а щастливите им числа са 3 и 2.

Плъхът не трябва да се доверява на непознати хора и да залага. При него има риск да попадне на измамници. Ще има възможности да се изкачи по кариерната стълбица и да подобрите уменията си. Плъхът очаква много внимание от противоположния пол, а в семейството всеки ще е зает със себе си.

Съвет: „Опитайте се да се фокусирате по-малко върху печалбите, за да не отиде личният ви живот на заден план. Тук е моментът да обърнете внимание на романтичните връзки, ако сте готови да създадете семейство, направете го. Пазете се от обкръжението на много хора около вас. Те ще ви докарат до нервен срив.

Дракон

Година на раждане на драконите, според китайския хороскоп са: 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024.

Тези хора са подвластни, харизматични, уверени и щедри.

Щастливите им числа са 7, 6 и 1, а любими цветове: бяло, сребристо и златно.

Колкото по-малко Драконът мисли за финансовото си положение, толкова по-бързо то ще се стабилизира. Родените под тази зодия могат да очакват кариерно израстване, "тяхната" година е подходящото време да започнат собствен бизнес. И, при все това си струва да се пазите от стреса и да не се претоварвате.

Всичко ще е добре в семейството, за да се реализира, обаче трябва да поработите малко. Появата на бебе също не е изключение.

Съвет: Не бързайте да вземате важни решения. Може да се появи известно объркване между партньорите, а самотните хора ще имат много романи.

Хубаво е да отделите време на занимания на открито, да се откажете от лошите навици.

Змия

Хората от знака на Змия, според китайския хороскоп са родени в годините: 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2025

Тези хора са загадъчни, мистериозни и много мъдри. Техните щастливи цветове са: жълто, черно и червено. Щастливите им числа са 8, 2 и 9

Змиите трябва да се научат сами да изчисляват и решават проблемите. Много пари могат да им дойдат внезапно. Препоръчително е да отложите нещо за бъдещето. Добро време за голяма покупка.

В личен план е възможен любовен триъгълник. На такъв трябва да бъдете по-внимателни с избора на партньор. Неуредените отношения ще се сринат и ще стане много по-лесно.

Съвет: Сега е благоприятно време да се откажете от лошите навици и да се запишете за фитнес зала или басейн. Ще имате много енергия и физическа сила.

Екатерина Георгиева
Екатерина Георгиева Отговорен редактор
Новините днес