Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Kia Provo подсказва за бъдещ конкурент на Nissan Juke

03 март 2013, 18:25 часа • 28053 прочитания

Концепциите се правят по две причини. Или за прахосване на пари, за да се покаже какво би могло да бъде, или просто подсказва какво да очакваме. За Provo concept се надявам да важи второто, тъй като в тази си форми автомобилът наистина изглежда впечатляващо.

Официална информация от корейския производител липсва. Те пуснаха само снимките, за да подгреят за първия прес ден на изложението в Женева, който е утре.

С дълго торпедо отпред, фастбек задница, купе профил и големи джанти... не мога точно да определя каросерията на Provo. Със сигурност приликата с Hyundai Veloster е тук. И определено в тази си форма Provo изглежда много по-добре. Естествено не забравям, че става въпрос за концепция, която, ако даде начало на сериен модел, ще е с доста по-пригодни за конвейра форми.

Не мога обаче да не забележа любопитната игра на дизайнерите с покрива и цветовете, които отправят препратка към MINI Coupe. И подобно на MINI интериорът е микс от техно и ретро, минимализъм и функционалност.

Този концепт ме кара да мисля (надявам се да изляза прав), че Kia се готви да скочи в дълбокото, където сега необезпокояван си плува Nissan Juke.

Още автомобилни новини четете на rs-auto.bg

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес