Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво ще се случи с кожата на лицето ви, ако го миете със солена вода?

24 август 2021, 11:02 часа

Ако се замислите дълбоко, ще установите как след всяка почивка на морето, лицето ви е по-гладко, по-чисто и изобщо е променено към по-добър вид и усещане. 

6-те основни крачки към перфектната кожа у дома

Тайната всъщност изобщо не е тайна и нещо, което се ползва от векове насам, за да поддържат жените млада кожата на лицето си, дори след определена възраст. 

Това е солената вода. Много често хората са скептично настроени, тъй като съставките са малко и простички и на фона на всички химически коктейли, които използваме за поддържане на вида си, това ни се струва малко несериозно.

Но истината е съвсем друга. Солта стимулира кръвообращението и след измиване със солен разтвор, притокът на кръв се подобрява, кожните клетки се обогатяват и кожата добива по-младежки вид.

Още по-хубавото е, че стеснява порите, чисти акнето и отпуска мускулите на лицето. 

Как да го направите в домашни условия?

Сложете 1 чаена лъжица сол в 1 литър вода на стайна температура. Най-добре е солта да е морска. Разбъркайте добре, за да се разтвори напълно. С тази вода мийте лицето си 2 минути, а после измийте с топла чиста вода и подсушете хубаво с кърпа, като след това нанесете хидратиращ крем.

Правете го всяка сутрин за една седмица, като след това направете пауза, за да не изсушите прекалено кожата си със солта. 

След една седмица на тази процедура, кожата ви ще е добила съвсем нов вид, без акне и без мазен слой.

Консумирайте ТЕЗИ храни, за да се радвате на здрава и красива кожа

Ако лицето ви обаче е със суха кожа или има много бенки и папиломи, не е препоръчително да използвате този разтвор!

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес