Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво представлява лунният календар?

12 януари 2022, 10:25 часа

Лунният календар се базира на фазите на луната. Лунната година има 354 дни и е разделена на 12 синодични месеца (по 29 или 30 дни всеки). Разликата от около 11,25 дни спрямо слънчевата година предизвика изместване на сезоните спрямо месеците на календарната година.

Следвайте Луната през 2022 г., ето защо

Защото за над четири милиарда години съществуване Луната непрекъснато и циклично променя формата си. От появата на човека на Земята тя се превръща в негов близък спътник в земния път, наречен живот. Първите опити за контролиране на времето се основават именно на наблюдението на пътя на Луната от едно пълнолуние до друго.

Независимо кой сте, къде се намирате в момента и дори в какво вярвате, знайте, че сте постоянно под влиянието на природните сили.

Неразривната връзка между луната и циклите на човешката природа, узряването на културите, океанските приливи и отливите и размножаването на коралите я правят да изглежда като жива материя. Познаването на нейните фази, тяхното влияние върху биоритъма на Земята ви позволява да се обедините с майката Природа и да съществувате хармонично на нашата обща планета.

Подобно на преминаването на Луната от една фаза към друга, вие също имате дарбата на трансформация.

Чрез свързване, хармонизиране с ритъма на Вселената, ние сме в състояние да чуем собственото си тяло по-добре. Затова си струва да сме наясно как луната влияе на енергията ни в даден ден. Представеният в календара лунен цикъл ще ви помогне да разберете и приемете текущото си благополучие и реакции на тялото.

Използвайки нашия лунен календар всеки ден, можете бързо и точно да проверите фазата на луната в момента.

А знаете ли това...

Енергията на новолунието и на пълната Луна са две напълно различни сили, които оказват специално влияние върху това, от което се нуждаете в даден момент и това, което инстинктивно преследвате. Пълнолунието е време за съхранение на сила, развитие и прилив на енергия. Това време е моментът на пречистване. Новолунието призовава за почивка и доверие в собствената си интуиция. Намаляващата Луна ви подтиква да се отпуснете и да се предадете в защитните ръце на Земята.

Луната е любовно допълнение към Слънцето. Отговаря за чувствата, интуицията и се характеризира с проницателност и чувствителност.

В астрологията и йогийските науки тя е символ на жената. И да, еквивалентът на женската енергия се отъждествява директно с Луната. А също и с емоции, креативност, чувственост, мистерия, цвят, звук, съзидание.

Този календар ще бъде ценен подарък за йоги, всяка духовна жена и всеки друг, който иска да е наясно с текущата фаза на Луната. Също така е идеален подарък за тези, които работят с хората и човешката природа.

 

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес