Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво може да ви каже дължината на малкия ви пръст за вашия характер?

18 декември 2023, 10:44 часа

Твърдението, че можете да научите повече за характера на човека по формата на пръстите си, има научна основа. Основният аргумент в полза на това твърдение е ефектът на тестостерона върху хората. Този хормон се залага преди всичко в нас - още в утробата - и влияе върху растежа на пръстите. Ето защо при мъжете и жените има забележима разлика във формата и дължината на фалангите, тъй като последните имат по-ниски нива на тестостерон в кръвта. 

Дължината на пръста действа като маяк, показващ количеството на хормона в тялото. И въпреки факта, че много учени - включително Хункоп - никога не са успели да докажат връзката между формата на пръстите и характера, мнозина вярват, че дължината на фалангите може да се използва, за да се направят някои заключения за характера на човек.

Тайните сили, които се крият в пръстите ни, и как да ги освободим

Малкият пръст играе специална роля в този въпрос. В древни времена този конкретен пръст е бил свързван с астрологията и езотериката: в Индия все още се нарича пръстът на Буда, а древните римляни някога са наричали малкия пръст владетелят на Меркурий. Съвременните хироманти все още настояват, че малките ви пръсти могат да ви кажат много за това какъв човек сте. Предлагаме ви да погледнете снимката и да изберете опцията, която съответства на дължината на вашите малки пръсти - и ние ще ви кажем какви черти на характера показват тази или онази дължина.

Тип личност "А"

Малкият пръст и последната фаланга на безименния пръст са на едно ниво

Този тип личност е много рядък. Ако малкият пръст и безименният пръст са на едно ниво, това безпогрешно показва студена рационалност. Вие търсите баланс във всичко и живеете според възможностите си. Вие сте високо организирани и имате ниска толерантност към безпорядъка - буквално и преносно. Устройството на света и човешката същност отдавна са ви ясни – не очаквате много от хората и се опитвате да отговаряте на собствените си стандарти.

Упоритостта ви е завидна: ако си поставите цел, тя няма шанс да остане непостигната. Високият самоконтрол и отдадеността на вашите идеали не ви позволяват да се отклоните от това, което искате. Балансирането на интровертни и екстровертни черти ви позволява да постигнете много, но отнема също толкова много. Често изпадате в меланхолия и не виждате смисъл да продължавате напред.

Земните проблеми ви се струват посредствени, а по-висш план ви държи будни през нощта. Понякога успявате да се „откъснете“ от проблемите на Вселената, но всеки път те ви карат да изпадате в депресия. Това обаче се случва периодично – вътре във вас гори огън, който изисква себеосъществяване. И това чувство е много по-силно от тъгата и желанието постоянно да се самосъжаляваш.

Какво говорят пръстите на ръцете за характера на съответния човек?

Тип личност "B"

Малък пръст над последната фаланга на безименния пръст

Малкият пръст, който е по-дълъг от безименния, винаги показва екстроверти. Понякога давате твърде много и почти никога не получавате същото в замяна. Приятелите ви обожават заради способността ви да изслушвате и давате добри съвети. Вашата аналитичност и рационалност ви помагат да се справите с най-стресовите ситуации, а острият ви ум ви позволява да избегнете негативни последици.

Вие сте тактични и резервирани по въпроси, които изискват секретност. Умеете да пазите тайни и да анализирате ситуацията, което не се дава на всеки. Въпреки че не обичате да сте заобиколени от хора през цялото време, вие очаровате всеки, който ви пресече пътя. Да бъдеш харесван от другите обаче не гарантира високо самочувствие - най-вероятно имаш проблеми с възприемането на себе си и външния си вид. Често сте недоволни от себе си и сте склонни към самобичуване, което пречи на постигането на целите ви.

Личност тип "C"

Малкият пръст е по-къс от последната фаланга на безименния пръст

Ако малкият ви пръст е по-къс от безименния, това означава, че вероятно сте интроверт. Проявата на емоции ви е чужда - можете да плачете както сами, така и пред някой близък. Освен това винаги обръщате внимание на малките неща, които другите хора често пренебрегват. Обичате да наблюдавате другите и да правите собствени заключения за тях.

Имате силно развита емпатия - опитвате се да помогнете на всеки, който поиска помощ, когато е възможно. Поради това, между другото, често се изгаряте в живота, тъй като не всеки е в състояние да оцени чувствителността и искреността на намеренията. В същото време не толерирате предателството: виновният завинаги ще бъде дискредитиран във вашите очи. Хората с този тип личности са добри актьори. Ако не обуздаете своевременно егото си, арогантността може да ви изиграе жестока шега.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес