Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какви продукти могат да заменят скъпите храни, без да се жертват ползите?

08 април 2024, 08:08 часа

Всяко ходене до магазина става все по-досадно, особено когато цените на храните продължават да растат. Но не се отчайвайте, има начини да намалите разходите, без да нарушавате качеството на вашето меню. Тук ще разгледаме 6 алтернативи, които ще ви помогнат да спестите до половината от бюджета си за хранителни стоки.

6 опции, които ще ви позволят да спестите от скъпи продукти

1. Херинга и скумрия вместо червена риба

Червените риби, като сьомгата, са известни със съдържанието на омега-3 киселини, които са от съществено значение за здравето на сърцето и кръвоносните съдове. Но цената ѝ става все по-висока. Херингата и скумрията са отлични алтернативи. Те съдържат същото количество омега-3, но са много по-евтини. Дайте предпочитание на по-евтината херинга, тъй като тя запазва повече полезни свойства.

10-те най-здравословни храни в света

2. Субпродукти вместо скъпо месо

Месото е важен източник на протеини и витамини от група В. Но пилешкото месо, черният дроб и сърцата също са богати на тези елементи, но струват много по-малко. Освен това, те се готвят много по-бързо, спестявайки ви време.

3. Слънчогледово олио вместо зехтин

Зехтинът често се рекламира като най-здравословния, но неговата уникалност често се преувеличава. Слънчогледовото масло съдържа същите здравословни мазнини и витамини. Защо да плащате допълнително за митични предимства?

4. Кисело зеле и касис вместо цитрусови плодове

Цитрусовите плодове са богати на витамин С, но цената им може да бъде висока, особено извън сезона. Киселото зеле и касисът са страхотни алтернативи. Зелето съдържа витамин С и калий. Касисът също е богат на този витамин, но също така може да се съхранява дълго време.

12 здравословни храни, които ще ви направят по-слаби и по-красиви

5. Сушени плодове вместо шоколад

Шоколадът може да бъде скъпо удоволствие. Сушените плодове са не само по-евтини, но и по-здравословни. Те съдържат по-малко калории и са богати на минерали и фибри.

6. Цикория вместо кафе

Цикорията е чудесна алтернатива на кафето, особено за тези, които искат да намалят разходите. Освен това ви помага да останете будни и има по-малко странични ефекти.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес