Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кактус - каква енергия привлича у дома

15 юни 2024, 09:51 часа

Кактусът е едно от най-популярните растения в много домове поради своята непретенциозност. Въпреки че някои хора считат, че бодлите на тези растения могат да привлекат отрицателна енергия в къщата. Но всъщност кактусите могат да привличат късмет, да предпазват от токсични хора и да ви помагат да се концентрирате върху работата. Те могат да окажат негативни ефекти, по-специално по отношение на взаимоотношенията в личния живот.

Може ли да отглеждате кактус у дома без това да навреди на енергията ви? 

Поради своята непретенциозност, кактусът може да се намери в почти всеки дом. Но наистина ли си струва да го купите или е по-добре да изберете по-малко бодлива култура?

Знаете ли колко често се полива кактус

Грижата за кактусите е удоволствие, а понякога тези растения могат да зарадват и с необичаен цъфтеж. Въпреки това, не всеки знае, че това растение не привлича най-добрата енергия към къщата.

Въпреки факта, че кактусите са безвредни и някои видове растения дори се използват като антибактериално средство, бодлите на това растение могат да привлекат отрицателна енергия в къщата и да окажат негативно влияние върху живота както на собственика, така и на домакинята. 

Кактусите е най-добре да се отглеждат близо до къщата, а не вътре в нея - тогава те могат да привлекат късмет. Също така в този случай растението ще ви помогне да държите далеч от вас хора, които идват в дома ви с лоши намерения. Кактусът също е способен да предпазва от токсични хора.

Можете да ги държите в офиса – близо до компютъра и телевизора, той ще ви помогне да се концентрирате върху работата си.

Въпреки това кактусът не трябва да се подарява - това може да доведе до разваляне на връзката ви с човека, на когото го подарявате.

Мъжете не трябва да държат кактус у дома, защото тогава това може да доведе до неприятности и нещастие в личния живот.

Неомъжените момичета също не трябва да купуват кактуси, защото те могат да доведат до проблеми в личния живот.

Има обаче един вид кактуси, които все още могат да се отглеждат на закрито и това е клематисът. Те цъфтят, което означава, че неутрализират негативното влияние на това цвете. Има дори поверие, че ако цъфти веднага след като го донесете в дома си, ви очаква късмет, щастие и просперитет.

ТОВА е правилният начин да поливате кактусите!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес