Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как се прави секс в Космоса?

18 ноември 2015, 18:43 часа • 25085 прочитания

Известният американски астрофизик и популяризатор на науката Нийл де Грас Тайсън отговори на въпроса, как протича сексът в Космоса и как се преодолява въздействието на микрогравитацията. Той обяснил особеностите на космическия секс в шоуто StarTalk.

Астрофизикът отбелязал, че вторият закон на Нютон (сумата на всички сили, действащи на едно тяло, е равна на произведението на масата на това тяло и векторното му ускорение) е главното препятствие за "нормалния" секс в Космоса.

Този закон не пречи на Земята, тъй като силата на привличане на Земята не позволява на тялото да "отлети" в нежелана посока. В Космоса всеки контакт с партньор по време на полов акт кара тялото му да се движи ускорено в дадена посока, докато не се удари в стената на космическия кораб.

Тайсън предлага този проблем да се реши с помощта на раменете – множество такива приспособления могат да задържат двамата партньори от отскачане и постоянни удари в стените.

Макар че семейни двойки са летели в Космоса, НАСА отрича всички слухове за полови актове на орбита. Според френския учен и писател Пиер Колер още през 1966 година НАСА е организирала специална експедиция в Космоса, в рамките на която американските специалисти искали да изяснят по какъв начин е най-добре да се прави секс в условията на безтегловност, допълва Lenta.ru.

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес