Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да защитим къщата от зло и магии

31 януари 2021, 14:37 часа

Солта присъства в най-различни ритуали за благополучие и успех. Смята се, че някои магически практики с нея могат да възстановят цялостта на енергийното ни поле, вследствие на което да сме по-здрави и да ни върви повече в живота.

Ето някои предложения от специалисти по окултното:

Солница на трапезата

Освен че е много практично от кулинарна гледна точка да разполагате със солница на масата, това може да ви е от помощ при защита от духове и негативна енергия. Причината е, че солта неутрализира лошите вибрации и по този начин закриля всички присъстващи на трапезата от магии и заклинания. За да е още по-мощна силата на солта, оставете съда, в който се намира, отворен. Помнете това не е сол за посоляване, а само за предпазване на дома.

Сол във ваната

Всички сме чували, че морска сол в леген с топла вода може да ни помогне да се избавим от настинка в студените дни. Но няколко лъжици сол във ваната ще ви помогнат да пречистите аурата си и да се възстановите след среща с енергийни вампири. Последните ще познаете по това, че винаги ви причиняват главоболие, отпадналост, депресия.

Торбички със сол

Както казахме, солта има магическите свойства да предпазва обитателите на дома от лоши сили. Добре е по малко сол да се постави и в другите стаи, а не само в кухнята. За целта използвайте памучен чорап, в който да сипете 5 с.л. сол. Завържете го или го сгънете хубаво. Целта е солта да не може да се изръси. След това го скрийте на тайно място във всяко стая. Направете това, когато сте сами вкъщи.

Сол при безсъние

Когато имат кошмари или не могат да заспят, някои хора поставят в стаята си талисман, известен като капан за сънища. Други пък залагат на по-евтини, лесни и бързи практики. Ако сте от зодиите Скорпион, Водолей и Риби вземете две чаши с вода и ги поръсете с по три щипки сол. След това позиционирайте двата съда до леглото и на раклата над главата ви. Спете така 3 вечери. Същият ритуал може да помогне на зодиите Близнаци, Рак и Везни.

За останалите зодии се провежда друга практика. 1 чаша със сол се разпределя между в две торбички. Едната се слага над възглавницата на спящ човек, а другата до леглото му. Така той спи 3 вечери, или докато изчезнат напълно кошмарите му.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес