Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да запазим младежкия вид на ръцете си?

08 март 2022, 15:05 часа

Предвид това, че цял живот вършим работа с тях, не е чудно, че кожата на нашите ръце бързо остарява. Времето оставя своя отпечатък върху тях. С напредване на възрастта кожата върху тях става по-тънка и има по-малко мазнини. Освен това намалява еластичността, правейки кожата полупрозрачна и набръчкана.

Излагаме ръцете си на слънчева светлина и други вредни елементи всеки ден. Също така тяхното често измиване с гореща вода през зимния период особено премахва естествения тип масла, смазващи нашата кожа. Но има и някои неща, които бихте могли да направите за запазването на ръцете си млади.

Защитете я

Може да използвате крем за защита от слънцето (SPF 50 или по-висок) и нанасяйте често. Носете ръкавици през студеното време, особено когато използвате почистващ тип препарати.

Овлажнете я

Поддържането на хидратация на ръцете ви е основата за красива кожа. Добре е да нанасяте крем или лосион за ръце през деня. Това би могло да помогне за поддържането на еластичността на кожата.

Ексфолирайте я

Изсушената кожа е мъртва. Може да ползвате смес от лимон и захар, за ексфолиране и кондициониране на вашите ръце, след това може да намажете крем на базата на ланолин.

Козметичен тип процедури

Можете да извършвате редовни лечебен вид процедури като дермоабразио, химически пилинг и лазерно рефлексиране. Освен за коригиране на неравномерната пигментация, тези процедури помагат и за подобряването на текстурата и тонуса на кожата.

Инжекция с мазнини

Ако наистина искате да запазите вашата кожа на ръцете си за дълъг период от време, инжектирането на мазнини е доста ефективен метод. Процедурата може да бъде извършена по следния начин: мазнините се отстраняват от корема, задните части или бедрата и се инжектират в ръцете. Важно е да се знае, че този тип процедура може да се направи само от лекар и процесът на възстановяване би отнел от една до две седмици.

Пилинг и маски

Мъртвите клетки на епидермиса трябва да се отстраняват с редовен пилинг два пъти седмично, така че кожата на ръцете да бъде обновена, гладка и равномерна. За любителите на домашни рецепти, утайката от кафе или чаена лъжичка мед, смесена с морска сол, ще послужи като отличен скраб. Ако нанесете този състав върху ръцете си и нежно масажирате, кожата ще стане забележимо по-мека и гладка.

Масаж

Отделяйки само 5 минути на ден, за да масажирате ръцете си, вие активирате притока на кръв и съответно подобрявате храненето на кожата. Всичко е много просто. Просто нанасяте няколко капки козметично масло върху кожата. Масажирайте вашите ръце с движения в кръг от върха на пръстите до китката.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес