Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да залепите изкуствени мигли?

29 септември 2024, 20:30 часа

Изразителният поглед винаги привлича вниманието на другите. За да постигнат желания резултат, в повечето случаи момичетата използват спирала, но нейният ефект не е достатъчен. И тогава изкуствените мигли влизат в действие. Но как да поставите тези мигли правилно, за да не разваляте визията?

Видове изкуствени мигли

·       Снопчета. Снопове от две, три или четири реснички, разположени в различни посоки, са свързани заедно. Дължината им варира от 6 до 14 милиметра. В опаковката снопчетата са закрепени с тиксо.

Още: Учените отговарят: Наистина ли в миглите ни живеят паякообразни

·       Лента. Всички мигли са прикрепени към една лента, която просто трябва да залепите върху клепача си по естествената линия на миглите.

·       Отделни косъмчета. Всяка отделна мигла се залепва за отделна естествена мигла.

 

Избор на лепило

Още: Как да ускорите растежа на миглите, косата и ноктите?

Често лепилото идва с купените изкуствени мигли, но качеството му не винаги е добро. Ето защо е по-добре да купите отделно лепило в професионален магазин с надпис „За салонни процедури“, за да избегнете нежелани проблеми.

Има два вида лепило за мигли: черно и прозрачно.Черното трябва да се използва, ако вече сте опитни в залепването на мигли. Това лепило обаче има осезаемо предимство - идеално запълва пространството между миглите, засилвайки ефекта на изразителен поглед.

Лентите за изкуствени мигли изискват лепило със специална консистенция: то е течно и по-малко вискозно. След нанасяне върху тиксото е препоръчително да изчакате около 10 секунди, за да изсъхне леко лепилото.

 

Още: 6 начина да премахнете удължените мигли у дома

Как да залепите изкуствени мигли на снопчета

·       С препарат за премахване на грим обезмаслете кожата на клепачите си.

·       Ако миглите ви са твърде прави, можете да ги извиете с помощта на машинка

·       Капнете малко лепило върху чиста повърхност. Използвайте пинсети, за да хванете снопчето и прокарайте основата по капката лепило. Не забравяйте да оставите лепилото да се сгъсти малко.

·       Поставете снопчето срещу избраното място за фиксиране в самата основа на вашите мигли.

·       Когато залепите всички снопчета, мигнете бързо няколко пъти и затворете плътно очи, така ще проверите надеждността на фиксацията.

 

Препоръки за залепване на лентови мигли

·       Обикновено дължината на лентата за мигли е твърде дълга и се нуждае от корекция. За да направите това, поставете лентата на очите си и след като визуално определите желаната дължина, отрежете излишното. Премахвайте излишното само от външния ръб на лентата!

·       Нанесете тънък слой лепило по цялата основа на подготвената лента за мигли. Изчакайте 30 секунди, докато лепилото стегне.

·       Започнете да залепвате изкуствени мигли от външния ъгъл на окото, като поставите лентата възможно най-близо до линията на растеж на естествените косми (но не върху тях!) Без да бързате: първите няколко секунди лепилото е все още подвижно и позицията на лентата може да се регулира.

 

Как да премахнете правилно изкуствените мигли

·       Изсипете малко масло (можете да използвате рициново, бадемово или репейно) върху дланта си. Нанесете върху корените на миглите и внимателно избършете очите.

·       С помощта на пинсети или пръсти внимателно издърпайте космите и ги отстранете. Трябва да започнете от вътрешния ъгъл на окото

·       Отстранете останалото лепило от клепачите си. Напоете памучен тампон с масло и избършете по ръба;

·       Когато процесът на премахване приключи, измийте с топла вода и козметичен продукт.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес