Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да свалите талията и да покажете плосък корем тази пролет

20 февруари 2022, 16:30 часа

Няма магическа формула, с която да стегнете корема и да се отървете от "любовните дръжки". Въпреки това, с комбинация от самомотивация, упражнения и избор на здравословна храна, ще постигнете целта си за плосък корем по здравословен и ефективен начин.

Мазнините в корема често са първият етап на наддаване на тегло и също могат да бъдат опасни за вашето здраве, тъй като излишните мазнини около вътрешните ви органи са много по-опасни от мазнините около бедрата и бедрата.

Предлагаме ви да приложите тези 6 прости здравословни навика на практика в ежедневието си, които са от съществено значение за загубата на мазнини по корема и за постигане на видими резултати, без да излагате здравето си на риск.

1. Яжте на всеки три часа

Пропускането на закуска или хранене с цел намаляване на калориите няма да ви помогне да загубите мазнини по корема. Ако прекарате твърде много часове без да ядете, тялото ви преминава в „режим на глад“, което означава, че ще започне да съхранява всичко, което вече сте яли като мазнини. Като цяло, коремът е първото място, където мазнините ще се съхраняват, докато не започнете да ядете отново.

Силно препоръчително е да се храните на всеки три часа, за да сте сити и в същото време да помогнете за изгарянето на калории през целия ден.

Включете следните храни в диетата си, за да активирате метаболизма си и да изгаряте мазнините по естествен начин:

- зехтин

- бадеми

- зеленчуци

- плодове

- постни меса

- яйца

2. Избягвайте захарта

Въпреки че здравословната диета е от съществено значение и представлява 80% от загубата на корема, препоръчително е да избягвате захарта или поне да намалите консумацията й. Захарта отива директно към глюкозата в кръвта, което води до високи нива на инсулин и кара мазнините да се отлагат повече в областта на корема.

3. Увеличете консумацията на вода

Поддържането на тялото ви правилно хидратирано е един от най-ефективните начини за изгаряне на мазнини, особено около талията и корема. Не забравяйте да пиете препоръчаните от вас осем чаши вода дневно: те ще ви помогнат да елиминирате токсините и да предотвратите задържането на течности.

4. Правете упражнения за загуба на корема

Независимо дали ходите на фитнес или тренирате сами, препоръчваме ви да включите в рутината си някои дейности, които включват кардио упражнения, тренировки с тежести и силови упражнения, за да стимулирате метаболизма си и да изгаряте мазнини.

5. Приемайте повече витамин С

Когато сте изложени на повече стрес или напрегнати ситуации, тялото ви произвежда повече кортизол, хормон, който влияе върху нивата на инсулина.

Витамин С помага за балансиране на пиковете на кортизола, които се появяват, когато сте стресирани. Този витамин е от съществено значение за производството на карнитин - съединение, използвано от тялото за превръщане на мазнините в енергия.

Увеличете приема на витамин С, като приемате хранителни добавки или включвате тези храни в ежедневната си диета:

- чушки

- зеле

- спанак

- грейпфрути

- портокали

- ягоди

6. Сън

Сънят играе жизненоважна роля за поддържане на добро здраве и постигане на целта ви за загуба на мазнини по корема.

Загубата на сън може също да наруши производството на хормони и да повлияе на нивата на кортизола, причинявайки дисбаланс в нивата на инсулина, една от основните причини да натрупвате повече мазнини по корема.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес