Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да се храним ВЪЗПИТАНО? Ето 4 правила, които често ЗАБРАВЯМЕ!

09 септември 2021, 07:45 часа

Има много неща, които трябва да направим, но често пропускаме! Едно такова нещо е спазването на правилните маниери на масата по време на хранене. Маниерите на масата са нещо, което всички сме доста наясно, но сме склонни да пренебрегваме по една или друга причина.

От това да не държите лактите си на масата до правилото да следвате правилния протокол, докато пренасяте храна, ето някои често срещани маниери на масата, които с лекота пренебрегваме.

1. Когато става въпрос за предаване на храната на други хора на масата за вечеря, храната трябва да се предава в поток обратно на часовниковата стрелка. Ако искате конкретно ястие, вместо да посегнете към него, просто помолете най-близкия човек да ви го предаде.

2. Много важно и основно правило е никога да не държите лактите си на масата. Масата е за храната, а не за да почивате! С лакти на масата изглеждате зле и прегърбени.

3. По-рядко срещано, но основно правило за маса е винаги да държите стъклена чаша за нейното стъбло.

4. Много елементарен, но най-често пренебрегван начин да се храните възпитано е да спрете желанието да духате гореща храна или да оближете пръстите си след нещо вкусно. Духането на гореща храна може да е подходящо за деца, но не и за възрастни, а облизването на пръстите е абсолютно забранено, независимо в коя възрастова категория попадате.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес