Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да премахнете восъка след депилация у дома?

09 август 2024, 16:00 часа

Депилацията в домашни условия не е най-лесното нещо. Тя крие много проблеми. Един от тях е как внимателно да премахнете восъка в домашни условия.

Депилацията с восък е един от надеждните начини за премахване на нежеланото окосмяване от тялото. Този вид депилация все по-често се извършва от жените у дома, а не в салона. По този начин значително се спестява от бюджета.

Основните неудобства на депилацията с восък са следните:

- След процедурата малка част от восъка често остава върху кожата и носи много неудобства;

- трудно и дори почти невъзможно е да се измие восъкът с обикновена вода. Освен това е много болезнено;

- ако част от восъка остане дълго време върху кожата, тя спира да диша, а това води до дразнене и обриви по тялото;

- остатъците от восък полепват по дрехите и причиняват дискомфорт.

Ето защо трябва да знаете как да отстранявате восъка правилно и най-важното - бързо и без болка. Така ще запазите привлекателния си външен вид и ще се отървете от ненужния дискомфорт.

5 начина да се обезкосмим подмишниците, без да ги бръснем

Как най-правилно да премахнете восъка след депилация?

По правило в комплекта за депилация с восък влизат кърпички, за да се отървете от остатъците от материала. Всяка кърпичка е напълно импрегнирана със специално масло, което лесно отстранява остатъците от восък от кожата ви. Освен това те помагат за овлажняване на кожата ви и я успокояват след процедурата по депилация.

Ако такива кърпички не са налични или нямате достатъчно от тях, можете да използвате други методи, за да се отървете от излишния восък по кожата: използват се обикновено растително, зехтин или бебешко олио.

Обикновена превръзка трябва да се напои добре с олио, а след това просто да се приложи на местата, където восъкът е добре фиксиран. Само за минута можете безопасно да отстраните остатъците от материала от кожата;

Нанесете мазен крем върху кожата или накиснете памучен диск в него. Това също ще помогне за лесното отстраняване на остатъците от восък;

Съвети за безболезнено епилиране

В магазините се продават специални продукти за премахване на восъка. Можете да използвате лосиони или спрейове.

Отстраняването на остатъците от восък от кожата не е трудно. Основното нещо е да знаете няколко прости женски трика.

Дори и след най-качествения восък остават малки следи. Те трябва да бъдат отстранени незабавно с помощта на специални или народни средства. В противен случай по кожата може да се появи дразнене или обрив. А това ще донесе до много дискомфорт и неудобства, особено през топлия сезон, когато се обръща повече внимание на депилацията.

За депилация можете да използвате мусове и гелове. Ако сред компонентите има омекотяващи, противовъзпалителни и облекчаващи дразненето, тогава такъв продукт може да се използва върху всяка част на тялото, включително такива чувствителни зони като подмишниците и бикини зоната.

Продуктите, забавящи растежа на косата, могат да помогнат за удължаване на ефекта. Ако се използват редовно (всеки ден), след втората процедура за епилация ще се забележи изразен ефект, който постепенно ще се засилва - нежеланите косми ще се появяват все по-малко. При продължителна редовна употреба на продукт като овлажняваща пяна, която забавя растежа на космите, ефектът ще бъде забележим дори след бръснене или използване на депилиращи кремове.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес