Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да премахнем лошите миризми от кухнята

20 април 2022, 11:30 часа

Лошите миризми могат да се появят във всеки дом, без значение колко чист е вашият дом. Помислете само за миризмата на тоалетната. Или интензивни миризми от кухнята. Миризмата на риба, печено или пържено може да бъде много устойчива. Също като цигарения дим. Понякога миризмата идва и отвън. Лошите миризми в къщата са досадни. Но как да се отървете от неприятните миризми в апартамента? За щастие можете да премахнете лошите миризми.

Неприятната миризма идва ли от тоалетната, от готвене или пушене? Тогава лесно можете сами да разрешите проблема, като неутрализирате лошите миризми или, най-добре, дори предотвратите тяхното развитие. На тази страница ще разберете какво можете да направите срещу неприятните миризми в къщата, за да ухае отново приятно и свежо.

1. Тоалетна

Тоалетната, разбира се, е очевиден източник на лоши миризми в къщата. В крайна сметка всеки трябва да отиде до тоалетна. Има много освежители за въздух, но често те само маскират неприятната миризма. Премахването на силната миризма на урина не винаги е лесно. Въпреки това, разбира се, искате да неутрализирате миризмите в тоалетната.

2. Миризма на риба, пържени и печени ястия

Всички приготвяме храна. Много хора дори обичат да прекарват много време в кухнята. След готвене могат да останат силни миризми. Особено след готвене на някои видове зеленчуци, като карфиол или брюкселско зеле. Но дори миризмата на риба може да причини лош въздух в къщата за дълго време след пържене на риба. Други двама големи виновници са фритюрникът и скарата. Често е трудно да се отървете от миризмата на печено и пържено или да неутрализирате миризмата на пържене.

3. Цигарен дим

Много хора намират цигарения дим за много неприятен. Дори хора, които сами пушат. Поради това много пушачи излизат навън. Но това често е трудно през студения сезон. А отварянето на прозорец веднага внася студ в къщата. Въпреки това, цигареният дим е много устойчив в затворено или лошо проветриво пространство. Това не само създава неприятна миризма, но е и нездравословно. Следователно естествено искате да премахнете миризмата на дим от апартамента. Същото важи и за цигарения дим в колата. Логично е, че искате да премахнете миризмата на дим от колата.

4. Лоши миризми отвън

Разбира се, може да се случи и лоши миризми да влязат в къщата отвън. Например от пътни работи или барбекю на съседите. Особено през пролетта и лятото, когато вратите и прозорците са отворени. Много досадно, но разбира се не винаги може да се избегне.

Даваме ви 3 съвета за неутрализиране на миризми. Тези съвети обаче не са гарантирани.

1. Вентилацията предотвратява неприятните миризми в къщата

Най-важният съвет е апартаментът да се проветрява добре. Ако е възможно, отворете прозорец, за да се отървете от лошите миризми. Сигурно няма да е толкова приятно през зимата, но опитайте да отворите поне малък прозорец. Например по време на готвене. Кухнята разполага с добре работещ абсорбатор, който се включва при готвене. Аспираторът няма да изсмуче целия въздух за готвене, но разбира се помага.

2. Лимон, оцет и въглен неутрализират миризмите и намаляват миризмите в къщата

Оцетът и лимонът са добри средства за неутрализиране на неприятните миризми. Оцетът неутрализира лошия въздух, а лимонът създава свежа миризма в къщата. Сложете тенджера с оцет и резенчета лимон да заври. Оставете да престои непокрито на най-слаб огън за един час. Имате ли и проблеми с лошите миризми в останалата част от къщата? След това поставете контейнери, пълни с оцет, върху радиатори в цялата къща. За някои зеленчуци, като напр карфиол, вече може да добавите лимон във водата за готвене, за да избегнете неприятните миризми. В апартамента ви има ли неприятен цигарен дим? Купа с въглен може да неутрализира миризмата на цигари.

3. Свещи и тамян маскират лошите миризми в къщата

Вкусът е въпрос на дебат. Но харесвате ли свещи или тамян? Ароматните свещи и тамян естествено също осигуряват приятен аромат в къщата. Те обаче не неутрализират лошата миризма, а само я покриват.

Горните съвети не винаги работят. Или не винаги са възможни. Отварянето на прозорец не винаги е практично. Особено през зимата. Освен това не всеки харесва миризмата на лимон или ароматни свещи и тамян. За бързо и лесно неутрализиране на неприятните миризми в дома си, може да използвате HG срещу източници на лоши миризми за бърз и гарантиран резултат.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес