Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да премахнем лошата миризма от обувките?

14 юли 2021, 23:30 часа

Около 20% от населението в Европа страда от подобромхидроза или лоша миризма на краката поради причини като лоша диета, метаболитни нарушения, гъбични инфекции, поглъщане на някои лекарства и най-често, носенето на обувки, изработени от синтетични материали или с кожи, обработени с химически вещества продукти, които задържат потта и струват много, за да омекнат, причинявайки миризма на краката. Това може да бъде голям проблем в ежедневието ни, особено когато събуваме обувките си.

Ако това е вашият случай, не се притеснявайте, в тази статия ще ви покажем най-добрите трикове за трайно премахване на лошата миризма от обувките ви.

С тези трикове ще направите миризмите, причинени от употреба и изпотяване, да изчезнат. Всичко с натурални съставки и по много прост начин. Обърнете внимание, ние започваме!

1. Сода за хляб

Този продукт е безпогрешен за премахване на лошата миризма в обувките, а освен това има големи ползи за почистване на дома. Причината е, че този естествен химичен елемент има антибактериални и дезинфекционни свойства . Ето защо това е най-използваният трик за премахване на миризмата на краката.

Методът да го направите е съвсем прост, защото е достатъчно да въведете супена лъжица сода за хляб във всяка обувка, върху стелките. Разпределете добре и оставете да действа за една нощ. На следващата сутрин ще видите как лошата миризма в обувките е изчезнала.

2. Как да премахнем бактериите

Този трик, който ще ви покажем по-долу, е колкото любопитен, толкова и ефективен. За да го осъществим, ни трябва само малко градински чай и лавандула . Тези две ароматни лечебни растения са много полезни за борба с лошите миризми, дори с миризмата на краката, тъй като парфюмират по деликатен и релаксиращ начин.

За да направите това, поставете няколко листа от градински чай на всяка обувка заедно с няколко клона лавандула. След това изнесете обувките си навън, така че чистият въздух също да помогне за унищожаването на бактериите. На следващата сутрин лошата миризма в обувките ще изчезне.

3. Кора от портокал, лимон или мандарина

Това просто лекарство се състои в използването на кора от лимони, портокали или мандарини, за да добавим добра миризма към нашите обувки. Въпреки че можете също да използвате техните етерични масла и да направите спрей за дезинфекция на обувки с тях.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес