Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да подържаме кожата си млада, без да хвърляме луди пари за козметика

27 февруари 2022, 10:20 часа

Пазарът е пренаситен с изключително много подмладяващи продукти, които в повечето случаи са не само скъпи, но и съдържат химикали можещи да разрушат целостта на кожата в дългосрочен план. Добра алтернатива за спестяване на финанси и за същия подмладяващ ефект биха могли да бъдат и няколко естествени антиейдж масла, които биха могли да бъдат едни чудесни заместители на медицинската козметика.

1. Масло от кайсиеви ядки
Маслото от кайсиеви ядки е една от най-добрите алтернативи и масла за кожата. То е богато на омега-6, съдържа линоленова киселина и спомага за дълбоката хидратация и подхранване на кожата. Освен всичко това, маслото от кайсиеви ядки съдържа и витамините А и Е, които подпомагат успешната регенерация на клетките и производството на колаген, като чрез тези си качества маслото от кайсиеви ядки спомага и за изглаждането на тънките линии и бръчките на кожата. Това масло се абсорбира бързо, не е мазно и би могло да се използва за всеки тип кожа, включително и за суха кожа.

2. Масло от сладък бадем
Бадемовото масло съдържа витамините Е и К, спомагащи за регенерацията, еластичността и добрата циркулация на кръвта. Маслото от сладък бадем притежава и свойствата на естествена UV защита, което го прави и подходящ продукт за хора, които са изложени на продължително слънце. Маслото се абсорбира бързо от кожата и не притежава специфичен аромат, което го прави идеален продукт за хората, които не симпатизират на по-ароматните масла.

3. Кокосово масло
Кокосовото масло е изключително богато на антиоксиданти и витамин Е, заради което е и предпочитана съставка във всички подмладяващи серуми и козметика като цяло. Триглицериновата лауринова киселина, която се съдържа в маслото от кокос е също толкова здравословна и благоприятна съставка за кожата на тялото. Кокосовото масло намалява признаците на стареене, заздравява кожата, премахва стриите и елиминира акнетичните промени в кожата. Маслото от кокос може да се използва и като естествен слънцезащитен крем, което го прави един перфектен заместител на козметиката за слънцезащита пълна с всевъзможни химикали.

4. Масло от авокадо
Маслото от авокадо съдържа витамините А и Е, както и фитостероли, които засилват производството на колаген. То е гъсто и изключително здравословно за кожата. За предпочитане е да се нанася преди лягане, освен ако скоро не ви предстои излизане навън, тъй като попива по-бавно в кожата. В случай, че ви се струва прекалено лепкаво и гъсто, бихте могли да го разредите и с някое от другите подмладяващи масла у дома.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес