Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изненадващите ползи, които може да има свинската мас за здравето

10 ноември 2022, 11:21 часа

Противно на повечето разбирания за свинската мас, тя може да носи много ползи за нашето здраве. Не само в кухнята, но и в козметиката, тя всъщност може да е много добре използвана.

Какви са ползите от свинската мас?

Според изследвания, продуктът е богат на много наситени мазнини, които водят до висок холестерол, но в умерени количества и правилно използване, би могла да има дори лечебни свойства за целия организъм.

Свинската мас е богата на много калций и ако човек има непоносимост към лактоза, този продукт би бил чудесен заместител, за здрави кости и стави. Също така е богата и на много витамин D.

При кои случаи може да е полезна?

При респираторни инфекции и суха кашлица, компресите със свинска мас могат много да помогнат, както и при приготвянето на лапи.

Тя може да помогне и при борбата със синузита. 

Свинската мас е и добро помощно средство, когато се лекуват хемороиди. 

Вечер преди лягане, може да се мажете, ако имате проблеми с разширените вени, а друго нейно свойство е, че спомага борбата при възпаления на яйчниците, както и при други подобни инфекции.

В умерени количества, свинската мас може да помогне и при премахването на акнето. 

Това са най-интересните приложения на свинската мас, за които трябва да знаем

Разбира се не забравяйте, че всеки здравословен проблем винаги трябва да бъде консултиран с медицински лица, преди да прибегнете към каквито и да било домашни средства за борба. 

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес