Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Избегнете проблемите с тези ритуали

04 юни 2021, 12:34 часа

Щастливите хора обикновено имат общ подход към решаването на проблеми. Практикуването на техните методи може да ви направи по-издръжливи.

Всички знаят, че е по-лесно да бъдем щастливи, когато се справяме добре. Положителните събития повишават настроението ни, докато отрицателните емоции (като тревожност) обикновено отразяват страховете ни за бъдещето.

Фокусирайте се върху бъдещето

Важно е да разберем проблема, пред който сме изправени. Затова щастливите хора със сигурност анализират ситуацията, в която се намират. Но те не се фокусират твърде дълго върху проблема. Това означава, че те избягват излишно мислене, тоест попадане в капана на повтарящи се мисли за това, което може да се е объркало.

Вместо това те гледат към бъдещето. Това има две предимства. Първо, бъдещето все още не е определено, така че щастливите хора могат да бъдат оптимисти за нещата, които идват. Второ, независимо от настоящите обстоятелства, те искат да направят бъдещето по-добро от миналото. И този тип подход е мощен.

Контрол върху ситуацията

В редица случаи ние сме в състояние да получим известен контрол върху събитията, като създадем опции за себе си. По-щастливите хора са по-издръжливи, защото се фокусират върху това какво могат да направят, за да повлияят на тяхното положение. Тази концентрация е важна, защото формира основата за създаване на план за решаване на проблеми. И колкото по-скоро се реши, толкова по-добре за нас. Благодарение на това ще избегнем излишния стрес.

Прошка

Има и още един метод, който работи добре. Трябва да вземете предвид, че винаги може да има проблеми, които не можем да разрешим лесно и могат да отнемат много време. Може да ходи, наред с други o процес, който се опитваме да приложим, но изглежда не дава желания резултат. Решението може да бъде да се отдалечим от този проблем, за който не сме в състояние да направим нищо.

Всеки от нас има ограничено време и енергия, които сме в състояние да посветим на дадена материя. Прекарването на време за нерешени проблеми също има допълнителни разходи. Вместо това могат да се направят други неща, които могат да доведат до по-добри резултати. Важно е да усетите момента да се откажете и да се откажете от проблема, вместо да се опитвате да го разрешите на всяка цена.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес