Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Има ли превантивни мерки за махмурлук?

18 септември 2022, 14:44 часа

Стъпки за предотвратяване на махмурлука

1. Пийте вода

Един от най-лесните начини да избегнете махмурлука е хидратирането преди пиене. През 48-те часа преди да започнете да пиете, носете бутилка вода със себе си и пийте колкото е възможно повече. Не забравяйте, че се препоръчва да пиете 8 чаши вода на ден.

2. Яжте здравословни мазнини

Всички знаем, че не трябва да пием на празен стомах, но ако ядете мазна храна преди пиене, усвояването на алкохола ви ще бъде по-бавно и ще бъде по-малко вероятно да изпитате махмурлук. Препоръчваме здравословни мазнини като авокадо, бадеми и орехи.

Три начина за бързо справяне с махмурлука

3. Вземете добавка против махмурлук или витамин

Натуралните добавки помагат на тялото ви да преработи алкохола, да премахне ацеталдехида и да възстанови жизненоважни витамини като цинк, магнезий и комплексен витамин b. Освен това прави всичко това, преди да започнете да пиете, което го прави идеалната стратегия за превенция.

4. Бъдете разумни по отношение на алкохола си

Алкохолът със светъл цвят като водка или бяло вино притежава по-малко конгенери (токсини, причиняващи махмурлук). Колкото по-тъмен е алкохолът, толкова по-лош е махмурлукът. Също така препоръчваме да се придържате към един вид алкохол през цялата нощ, превключването между различни видове увеличава вероятността от махмурлук.

5. Пийте вода и лека закуска

Пийте вода между всяка алкохолна напитка. Това ще ви поддържа хидратирани. Трябва също да хапвате през цялата нощ. Избягвайте солените закуски, които допълнително ще ви дехидратират и посегнете към сандвичи или зеленчуци за хапване. Храната ще помогне да се забави усвояването на алкохола в тялото ви.

Защо пиенето причинява махмурлук?

6. Спазвайте рутината си

Без значение колко късно се прибирате, придържайте се към рутината си. Проучванията показват, че събуждането по едно и също време всеки ден е добро за вас. Каквото и да правиш, ставай и тръгвай.

7. Отидете на фитнес

Знам, че ставането от леглото може да изглежда изтощително след нощ на пиене, да не говорим за това да отидеш до фитнеса. Но изпотяването и бързият старт на деня е отличен начин да премахнете неприятния махмурлук от тялото си.

8. Пропуснете кафето

Пиенето на кофеин само ще ви дехидратира още повече, така че пропуснете кафето. Вместо това си смесете чаша вода с лимонов сок и две щипки захар и хималайска сол. Тази смес ще ви помогне да попълните електролитите си и ще ви рехидратира.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес